De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Frankie Ballard en Sascha Elisah live in Rotown

Het was weer genieten!

Iets meer dan een half jaar na zijn waanzinnige concert in Sugar Factory Amsterdam, is Frankie Ballard weer terug in Nederland. Dit keer zelfs voor drie concerten: in Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Of alle concerten uitverkocht zijn, weten we nog niet, maar het wordt sowieso drie keer feest. Zoveel is wel zeker met een artiest van zijn kaliber.

Country-Music.nl feest twee keer mee. In Rotown Rotterdam is het nog gedeeltelijk werk, hieronder het verslag, maar in Eindhoven gaan we gewoon genieten van zijn goede, pure countryrock.

Rotown Rotterdam

Rotterdam had de eer de Nederlandse tournee te openen. In Rotown Rotterdam, een prachtige kleine concertlocatie, stond de Groningse Sascha Elisah in het voorprogramma van één van haar helden. Hoe gaaf is dat!

De zaal is dan weliswaar niet geheel uitverkocht, het tempert de feestvreugde allerminst. Ook Frankie Ballard lijkt het niet te kunnen schelen, hij geeft net zoveel gas als de vorige keer, waardoor het publiek zich weer ‘Young & Crazy’ waant. Hieronder het verslag van een hele fijne country-avond.

Sascha Elisah

Sascha Elisah - Weatherproof

Als relatief onbekende artieste de zaal warm spelen voor Frankie Ballard is een hele kluif! Helemaal wanneer je pas op 22 april je eerste EP “Weatherproof” met vijf nummers hebt afgeleverd. Maar van zenuwen zijn geen sprake, of het moet zijn dat ze een paar keer naar haar plectrum moet zoeken. 😉

Sascha blijkt inderdaad een nuchtere Groningse en slaagt met vlag en wimpel. En dat is mooi, want ze mag nog twee keer ‘aan de bak’. Ook in Eindhoven en Amsterdam verzorgt ze het voorprogramma.

Ze wisselt enkele nummers van haar nieuwe EP, “In Your Arms” “Where This Thing Goes” en “At Least We’re Shining”, af met covers van Miranda Lambert en Pistol Annies. Beiden zijn, net als Frankie Ballard, een groot voorbeeld voor haar. De liedjes boeien en het publiek luistert naar haar mooie liedjes en dito stem.

Ook komen er enkele nummers voorbij die niet op haar EP staan, maar die ze wel vaker live speelt. Een voorbeeld hiervan is “Poker”. Dit nummer gaat niet over het kaartspelletje, maar over een verbroken relatie waarvan ze zelf zegt dat dat wat haar betreft niet had gehoeven. Een mooi, persoonlijk nummer.

Setlist Sascha Elisah

 1. Give Life A Break
 2. In Your Arms°
 3. The Last One
 4. Where This Thing Goes°
 5. Poker
 6. Mama’s Broken Heart (Miranda Lambert cover)
 7. Lemon Drop (Pistol Annies cover)
 8. At Least We’re Shining°

° Weatherproof EP

Frankie Ballard

En dan is het tijd voor de kleine man uit Battle Creek, Michigan. Net als de vorige keer was Frankie weer superb, een ware troonpretendent van de Rock & Roll. En dat komt niet alleen door zijn gitaarskills en zijn kuif. Hij is, net als zijn liedjes en band, gewoon erg goed. Alle drie lijken ze gemaakt voor concerten, dan komen ze écht tot leven.

Het publiek had ook een grote rol. Qua aantal misschien teleurstellend, maar hun inbreng toverde vaak een lach op Frankie’s gezicht. Het voordeel van kleinere concertlocaties is dat je haast óp het podium staat en dus het zweet van de artiest als het ware kunt ruiken. Helemaal wanneer de artiest zijn optreden in een dikke jas begint. Die jas hield het overigens maar enkele nummers vol, de blouse niet veel langer. Al snel konden we Frankie’s ‘ink’ bewonderen. 😉

Hij opende dit keer met “Drinky Drink”, gevolgd door “Young & Crazy”. Tijd om even op adem te komen was er niet, want meteen kondigde de basgitaar met een dikke vette sound “Little Bit Of Both” aan. Ook zo’n nummer dat het live zo goed doet. Om af te koelen nam Frankie ons daarna met zijn versie van “Folsom Prison Blues” mee de koele kerker in. Hij toont met dit nummer van Johnny Cash aan dat hij zijn klassiekers kent én waardeert.

De ‘adempauze’ werd nog wat verlengd met “Tell Me You Get Lonely” en “It All Started With A Beer”, maar daarna ging het tempo weer omhoog met nummers als “Cigarette” en “LA Woman”. Na “El Camino” nam Frankie ons weer mee terug in de tijd. Zijn ‘vaste’ Elvis Medley was aan de beurt, een element dat, gezien de kuif van Frankie, ook niet mag ontbreken. En ook niet omdat zijn uitvoeringen van klassiekers als “Hounddog” en “Heartbreak Hotel” gewoon erg goed zijn!

Zijn kuif bleef van al het rocken niet langer in model. Wanneer je zo tekeer gaat, verliest zelfs de sterkste gel het van de zwaartekracht. Frankie vond niet dat hij overdreven te keer ging, hij had gewoon een slechte dag. Gelukkig voor ons alleen ‘haartechnisch’.

I’m having a bad hair day. Went to see a barber today, but he didn’t have time for me..

Na Elvis was zijn cover van de Bob Seger klassieker “You’ll Accomp’ny Me” aan de beurt. En toen was het alweer tijd om af te sluiten. Dit deed Frankie met het vrolijke “Sunshine & Whiskey” en het mooie “You Could’ve Loved Me”. Bij dit laatste nummer had hij nog waardevol advies voor het publiek.

Chase your dream, even if it means you have to leave someone behind.

Wanneer hij dit lied zingt, moet hij nog altijd aan de vrouw denken die hij achterliet. Zoals hij in dit mooie nummer zingt, heeft hij natuurlijk wel momenten van spijt, maar hij jaagt in ieder geval zijn droom na. En wij zijn maar wat blij dat we daarvan getuige mogen zijn!

Setlist Frankie Ballard

 1. Drinky Drink
 2. Young & Crazy
 3. Little Bit Of Both
 4. Folsom Prison Blues °
 5. Tell Me You Get Lonely
 6. Wasting Time
 7. It All Started With A Beer
 8. Cigarette
 9. Helluva Live
 10. LA Woman
 11. Good As Gold
 12. El Camino
 13. Elvis Medley
 14. You’ll Accomp’ny Me
 15. Sunshine & Whiskey
 16. You Could’ve Loved Me

° Johnny Cash song

Nog twee concerten

Zoals eerder aangegeven zal Frankie nog twee concerten spelen in Nederland. Vanavond staat hij in Café Wilhelmina in Eindhoven, zaterdagavond kun je met hem meefeesten in Bitterzoet in Amsterdam. Wanneer je nog geen plannen hebt, is het zeker een aanrader. Veel plezier!

[Frankie Ballard - NL2017


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty