Filmtip: Wild Rose

3 mei 2019 | Nieuws, Winactie | 0 Reacties

Iedere countryfan droomt van een trip naar Nashville, de bakermat van de countrymuziek. Rose-Lynn Harlan doet dat ook, maar zij denkt meer aan een enkeltje Glasgow – Nashville.

Deze connectie en de mooie, originele soundtrack, staan garant voor een heerlijk bioscoopavondje. Wild Rose is een film die iedere countryfan moet gaan bekijken. En dan maak je bij ons ook nog eens kans op 2 vrijkaarten…

The Underdog

Rose-Lynn, gespeeld door Jessie Buckley, droomt al zolang ze zich kan herinneren van een verhuizing naar Nashville. Ze wil countryster worden, en dat gaat vanuit haar woonplaats Glasgow niet lukken, hoeveel talent en charisma ze ook bezit.

I should have been born in America. I’m an American.

Rose-Lynn Harlan

Met haar witte laarzen en cowboyhoed is ze bepaald niet hot, eerder het mikpunt van spot. Ook haar strafblad, en het feit dat ze twee jonge kids heeft, werkt niet in haar voordeel. Ze is een echte underdog…

Dat geldt ook binnen haar eigen familie. Ook haar moeder Marion, gespeeld door Julie Walters, heeft haar buik vol van Rose-Lynn’s Nashville-onzin. Zij kan iedere keer weer voor de kids zorgen, en ze spoort haar dochter dan ook aan om verantwoordelijkheid te nemen.

Change of fortune

Na aandringen van haar omgeving, en gezien de ogenschijnlijke onhaalbaarheid van haar droom, besluit Rose-Lynn een baantje als schoonmaakster te accepteren. Hier ontpopt de vrouw des huizes zich als haar grootste steun en toeverlaat, en met hernieuwde energie kwijt ze zich van haar droom.

De film

Het script voor Wild Rose is geschreven door Nicole Taylor, winnaar van de 2018 BAFTA TV Award voor de serie Three Girls, en Tom Harper is verantwoordelijk voor de regie.

Bekijk hieronder de trailer.

Vanaf 16 mei in de bioscopen

Deze mooie, ontroerende film over moeders en dochters, over dromen en realiteit en met een soundtrack waarbij je eigenlijk uit je stoel wilt springen, draait vanaf donderdag 16 mei in diverse bioscopen in het land.

Enkele voorstellingen worden waarschijnlijk muzikaal omlijst door enkele Nederlandse countryartiesten of -bands.

Winactie

Wil jij kans maken op twee tickets? Het enige dat je moet doen is onze facebookpost liken en delen met je vrienden. Het is raadzaam ook onze pagina te liken, op die manier kunnen we in contact komen als je de winnaar bent.

De vrijkaartjes zijn niet gebonden aan een tijd of bioscoop. De winnaars kunnen met die kaartjes naar een bioscoop naar keuze gaan, ze moeten echter wel van tevoren reserveren.

De winactie loopt tot en met zondag 12 mei. Op maandag 13 mei kiezer uit random een winnaar en nemen we – via Facebook – contact met hem/haar op.

Wild Rose
Wild Rose

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *