De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Exposities Country Music Hall Of Fame in 2017 [compleet]

De details van de vijf exposities.

Deze week heeft de Country Music Hall Of Fame in Nashville bekend gemaakt welke artiesten in 2017 worden geëerd met een eigen expositie. Iedere dag werd er een naam van een artiest/groep die een grote bijdrage heeft geleverd aan de countrymuziek vrijgegeven, samen met de periode waarin de tentoonstelling bezocht kan worden.

Hieronder het overzicht in enkele dia’s, met daaronder extra achtergrondinformatie over de artiest.

5. American Currents

De vijfde en laatste expositie is niet gericht op één artiest of groep, maar meer op de artiesten die 2016 tot een speciaal countrymuziekjaar hebben gemaakt. Denk aan Chris Stapleton, Maren Morris, Garth Brooks, Kelsea Ballerini en vele anderen. De tentoonstelling schetst een beeld van de ‘staat van toestand’ van countrymuziek anno 2016.

American Currents

De ‘American Currents’ expositie is geopend van 17 maart 2017 t/m maart 2018.

4. Faith Hill & Tim McGraw

In de jaren ’80 kwamen deze twee mensen naar Nashville met de droom door te breken als countryartiest. Dankzij hun talent en doorzettingsvermogen, vonden beiden het gewenste succes, én elkaar. Het begon met samen touren, daaruit volgde enkele duetten, een huwelijk en kinderen.

Faith Hill groeit op in een pleeggezin en is eerder getrouwd geweest met Daniel Hill, een songwriter en muziekuitgever. Na hun scheiding in 1994 behoudt ze zijn achternaam, het is immers ook haar artiestennaam. De scheiding beweegt haar een zoektocht te starten naar haar natuurlijke moeder.

Twee jaar later staat ze in het voorprogramma van Tim McGraw’s ‘Spontaneous Combustion’ tour. De vonken vliegen er inderdaad vanaf en in oktober trouwt het stel. Samen hebben ze drie dochters, Gracie Katherine (1997), Maggie Elizabeth (1998), Audrey Caroline (2001).

Faith focust zich meer op haar gezin dan haar carrière, maar maakt in 2005 een comeback met het album “Fireflies“.

Ook Tim McGraw heeft in zijn jeugd het nodige meegemaakt. Hij komt er pas later achter dat zijn echte achternaam McGraw is en niet, zoals hij altijd dacht, Smith. Later krijgt hij een ontzettend goede band met zijn echte vader, waarop hij heel veel lijkt.

In 1989 verhuist Tim naar Nashville, waar hij een jaar later een platencontract tekent. Zijn eerste album flopt, maar daarna scoort hij hit na hit. Tim is ook regelmatig te zien in films, bijvoorbeeld de nieuwe film “The Shack“.

Faith Hill & Tim McGraw

Faith & Tim’s expositie is geopend van 17 november 2017 t/m 13 mei 2018.

3. Loretta Lynn

Loretta Lynn (1932) groeit op in een kleine hut in Butcher Hollow, een klein mijndorpje in Kentucky. Haar carrière overspant nu zo’n zestig jaar, haar laatste album “Full Circle” dateert uit 2016. In de jaren zeventig schreef ze haar beroemde lied en boek “Coal Miner’s Daughter”. Dit boek werd in 1980 verfilmd met Sissy Spacek en Tommy Lee Jones in de hoofdrollen.

Loretta heeft als muzikante baanbrekend werk verricht in de countrymuziek scene, waarvoor ze diverse onderscheidingen en awards heeft ontvangen. In totaal scoort ze een groot aantal Top 3 hits, waaronder “Don’t Come Home A’ Drinkin’ (With Lovin’ On Your Mind)”, “You Ain’t Woman Enough”, “Fist City” en het al eerder genoemde “Coal Miner’s Daughter”.

Veel hedendaagse vrouwelijke countrysterren noemen Loretta als één van hun inspiratiebronnen. Een eigen expositie is dan ook zeker een passend eerbetoon aan deze countrylegende.

Loretta Lynn

Loretta’s expositie is geopend van 25 augustus 2017 t/m 11 juni 2018.

2. Shania Twain

Nummer twee is de Canadese zangeres Shania Twain. Haar eerste album is niet echt succesvol, maar John ‘Mutt’ Lange is wel geïnteresseerd en ziet een ster in haar. Persoonlijk én als zangeres. De producer van grote bands als The Cars en AC/DC krijgt gelijk.

Ze trouwen en produceren samen Shania’s volgende albums. Met “Come On Over” uit 1997 breekt ze alle records. Het album levert haar wereldwijde hits op als “Man! I Feel Like A Woman”, “That Don’t Impress Me Much” en de ballads “You’re Still The One” en “From This Moment On”.

Shania neemt na 2002 een break, maar is nu opnieuw de studio ingedoken.

Shania Twain

Shania’s expositie is geopend van 26 juni 2017 t/m 17 juni 2018.

1. Jason Aldean

De eerste die bekend gemaakt werd, was de huidige ACM ‘Entertainer of The Year’, Jason Aldean. Sinds 2005 is Jason nu een gevestigde naam in de countrymuziek. Zeven studioalbums heeft hij uitgebracht die ruim 14 miljoen keer over de toonbank gingen. Zijn spectaculaire concerten zijn steevast uitverkocht en in zijn carrière heeft hij tot op heden 18 nummer 1 hits gescoord.

I am extremely honored to be invited to have an exhibit at the Country Music Hall of Fame and Museum. That building is filled with the artists who helped create and shape country music, so to be a part of that legacy is something I am very proud of.
Jason Aldean

Jason Aldean

Jason’s expositie is geopend van 26 mei 2017 t/m 5 november 2017.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty