De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Exposities Country Music Hall Of Fame 2018

De Country Music Hall of Fame heeft het schema met de exposities voor 2018 vrijgegeven.

Ook in het volgend jaar worden weer diverse countrysterren uit het heden én verleden geëerd in het museum in Nashville. Diverse memorabilia alsmede kleding, instrumenten en ander attributen vertellen het verhaal van het leven en de carrière van de artiesten.

Een aanrader wanneer je voor 2018 plannen hebt voor een trip naar ‘Music City‘.

American Currents

Naast diverse tentoonstellingen over één specifieke artiest of groep, wordt er ook ieder jaar een ‘American Currents’ exhibit georganiseerd. De tentoonstelling belicht diverse belangrijke gebeurtenissen uit het voorbije jaar en de artiesten en verhalen achter deze gebeurtenissen.

Country Music Hall Of Fame Logo

Dit jaar staan onder andere Maren MorrisLuke Combs, Kane Brown, Eric ChurchBrothers Osborne, Randy Travis en Chris Young centraal in deze expositie. Er zullen in een later stadium nog meer namen aan het lijstje worden toegevoegd.

Vanaf 9 maart 2018

Little Big Town

Little Big Town is al twintig jaar actief en vertolkt al geruime tijd een hoofdrol in het countrygenre. Met hun mooie harmonieën en onvergetelijke concerten vergroten ze nog altijd hun enorme fanbase.

Little Big Town

Talloze awards en andere eremetaal hebben Kimberly, Karen, Phillip en Jimmi in hun prijzenkast staan en hangen, reden genoeg om ze te eren in het museum.

Vanaf 29 juni 2018

Ralph Stanley

Ralph Stanley

In Nederland (vrij) onbekend, maar Ralph Stanley is een legende in de zogenaamde ‘Mountain Music’. Deze muzieksoort stamt uit het gebied aan de voet van de Appalchian Mountains en is een mix van bluegrass, folk en roots muziek. Onlangs stond deze muzieksoort, in een modern jasje, in onze ‘Spotlight‘ met Tyler Childers die begin 2018 voor twee concerten in Nederland is.

Ralph vormde in de jaren ’60 samen met zijn broer Carter de bluegrassformatie “The Stanley Brothers”. Na het overlijden van Carter in ’66 ging Ralph solo verder. En met veel succes, hij won in 2001 nog de Grammy voor ‘Best Male Country Vocal’.

Vanaf 13 juli 2018

The Judds

Naomi en Wynonna Judd, moeder en dochter, brachten in de jaren ’80 en ’90 een frisse wind in het genre. De fans waren er dankbaar voor, het duo verkocht meer dan 20 miljoen albums en scoorde zo’n twintig nummer 1 hits. Een eigen tentoonstelling is dan ook meer dan verdiend.

The Judds

Vanaf 3 augustus 2018

Emmylou Harris

Ze won maar liefst twaalf Grammys en is natuurlijk lid van de Country Music Hall of Fame. Emmylou’s populariteit bereikte in de jaren ’70 en ’80 een hoogtepunt, maar nog altijd treedt de nu zeventigjarige op. Zo is ze volgend jaar op het Country 2 Country Festival te bewonderen.

Emmylou Harris

In haar carriere, die nu ruim 40 jaar duurt, scoorde ze meer dan 25 Top 10 hits, zeven nummer 1 hits en won ze talloze awards. Een eigen expositie is dan ook meer dan gerechtvaardigd.

Vanaf 5 oktober 2018


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty