Even voorstellen: Crimson Inc. – americanaband van Nederlandse bodem

20 april 2017 | Spotlight | 1 reactie

Sinds enkele jaren timmert in Utrecht een zeskoppige americanaband aan de weg onder de naam Crimson Inc. Die bandnaam ontstond vanuit de bijnaam van oprichter Dikkie de Rooij. Hij kreeg deze vanwege zijn ‘gelijkenis’ met de boef uit ‘Suske en Wiske’, die met de zwarte jas en achterovergekamde zwarte haren. We kunnen dan ook alleen maar aannemen dat het nummer “Black Coat Blues”, van hun eerste album, zijn ‘lijflied’ is.

In 2013 werd de band opgericht en sindsdien is deze uitgegroeid naar zes leden: Dikkie de Rooij, Annelotte Vonk, Nils Bruijel, Martijn Klaassen, Ramses Singeling en Jeroen de Jonge. Samen spelen ze een mix van americana, bluegrass, country en (Ierse) folk en zijn ze graag geziene artiesten op diverse festivals. De traditionele instrumenten worden daarbij ondersteund door drums én elektrische gitaar.

Eerste album

Crimson Inc. - Hold Fast
Crimson Inc. – Hold Fast

In 2015 brengt de band, dan nog zonder drummer Ramses Singeling, via Spotify het album “Hold Fast” uit. Zeker het beluisteren waard, het is een gedegen album waarop de groep de diverse invloeden op een fijne manier laat samensmelten.

Het bekendste nummer is de openingstrack “Free?!”. Maar er staan meer mooie nummers op, zoals het mooie, harmonieuze “Walk With Me” en het verhalende, melancholische en licht dramatische “Since You Left Me”.

Cold Black Ground

Met de komst van drummer Ramses in 2016 wordt de sound van de groep voller. Deze vollere sound vergroot hun bereik, zowel muzikaal als qua potentieel publiek.

In april 2017 releaset de band een nieuwe single “Cold Black Ground”, geproduceerd door Martijn Groeneveld. De klassieke instrumenten voeren nog altijd de boventoon, maar er is een heerlijke, aanstekelijke beat aan toegevoegd.

Er wordt zelfs budget vrijgemaakt voor een heuse clip in Western stijl waarin voor enkele trouwe fans van het eerste uur een rol is weggelegd. Helaas blijft de clip beperkt tot de aftiteling van wat – zoals de groep het omschrijft – waarschijnlijk een vrij beroerde western geweest zou zijn. Bekijk de clip en beluister het nummer hieronder zelf.

  Crimson Inc op iTunes

Concerten

Je kunt Crimson Inc. op onderstaande data en locaties live aan het werk zien en horen.

05 mei 2017 | Bevrijdingsfestival, Amersfoort
02 juni 2017 | So What!, Gouda
08 juli 2017 | Vondelpark, Amsterdam
14 juli 2017 | Db's (support Sheesham and Lotus and 'Son, Utrecht
15 juli 2017 | Mazijkpop, Wijk bij Duurstede

 

1 Reactie

  1. Vers nieuws: mocht je nou net in Hoofddorp wonen (en dat kan natuurlijk), daar spelen we op 22 juni het voorprogramma van Bob Wayne in Podium Duycker. – Ramses/ Crimson Inc.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *