Eric Paslay: wat nou Friday Night? Donderdagavond!

7 september 2019 | Concertrecensie, Nieuws | 0 Reacties

Zoals jullie misschien gemerkt hebben, hebben we de laatste tijd nogal wat concerten gemist. Een drukke baan en dito gezinsleven zijn daar debet aan, maar daardoor kunnen we countryfans helaas niet meer van ieder concert een recensie aanbieden. En dat is jammer.

Maar gelukkig, voor ons én de andere countryfans die het hebben moeten missen, kregen we van Kitty Riemslag onderstaand verslag van het concert dat Eric Paslay op 29 augustus jongstleden in de Melkweg gaf. Op een donderdag, maar dat had je vast al begrepen. 🙂


Zomerstop voorbij

Net als in de Formule 1, zit ook voor de countryfans de zomerstop erop. De concertreeks wordt hervat en voor de deuren van de Melkweg zien we weer veel dezelfde, bekende gezichten als we op ons gemakje aan komen lopen. Eric Paslay staat geprogrammeerd voor de Upstairs, dus loeidruk zal het niet worden. En dat is eigenlijk wel prima.

Want als we eerlijk zijn, dan is dat precies het lekkere sfeertje van country music in Nederland. Ze komen van ver maar ze zijn lekker dichtbij. Voor de echte die-hards die al ’s-middags bij de Melkweg rondhangen wordt dat zeker bewaarheid als Eric aankomt en volop de tijd neemt om een praatje te maken en zelfs een instagram filmpje op te nemen.

The Young River
The Young River

Er is geen voorprogramma deze avond, en dat is best een beetje jammer want dat had makkelijk gekund. We lopen namelijk spontaan Nick, Timmy en Gijs van The Young River tegen het lijf! De door o.a. Keith Urban geïnspireerde country sounds van eigen bodem!

Een echte singer-songwriter

Eerlijk gezegd hadden we nog niet veel ervaring met Eric Paslay en zijn muziek. Ooit waren we op een country festival in Wisconsin en toen werd zijn optreden getorpedeerd door overtrekkende thunderstorms. Vanavond heeft hij alleen wat last van het geluid maar dat lost hij op door  tussentijds gewoon even akoestisch te gaan. Klasse! En nog lekker intiem ook!

De avond begint al op hoog niveau met het nummer High Class. Daarna kan de innemende roodharige zanger bogen op wat songwriter successen die wij van andere performers kennen maar toch echt van zijn hand komen, zoals Angel Eyes, Young Forever en Even If It Breaks Your Heart. Ook zijn nieuwe materiaal ligt welwillend in het oor. Het nummer Woman like her dat Eric samen met Charles Kelley van Lady Antebellum schreef, raakt ons tot in ons hart en brengt emoties boven. Prachtige tekst!

Later benadrukken we het effect van juist deze song nog even in een onderonsje bij Eric en hij geeft aan dat hij goede hoop heeft dat dit nummer op zijn nieuwe album zal prijken. Doen!

De hele avond voelt heel gezellig, alsof we vrienden onder elkaar zijn. Eric is dan misschien geen overdonderende performer, hij is wél op en top singer-songwriter en dat voelt toch anders bij het zien en horen van de performance. Vinden wij dan toch! Dat is dan waarschijnlijk zijn eigenschap van het  flat-out briljant zijn, zoals hij vaak omschreven wordt.

T-Shirt, maar dan anders

Tussen al dat bekende geweld van andere zangers hebben wij al spiekend op de setlist ook T-shirt zien staan. Haha…dan gaan onze gedachten toch richting Thomas Rhett maar die song komt toch echt van de hand van o.a. Shane McAnally. Nee, T-shirt blijkt een leuk staaltje merchandising. Eric weet de kleine zaal van de Upstairs om te toveren in een strijdtoneel als we om het hardst moeten gillen om een t shirt waar hij bij wijze van spreken zijn gezicht in heeft afgedrukt. Leuke geste, Eric!

Daarna volgen nog de hits voor Jake Owen en Rascal Flatts (Barefoot en Rewind) maar ergens wachten we stiekem toch ook op het geweldig gevoelige She Don’t Love You. Eric vertelt ons op conversatietoon dat hij soms toch wel blij is dat hij enkele van zijn juweeltjes zélf houdt, en dat was het geval bij deze song. Het gevoel wat hij in dit nummer hier legt, raakt diep en voert ons mee in de tragiek van dit lied. Uitsmijter van deze donderdagavond is dan zijn stevige Friday Night.

Als we gezamenlijk de plectrums, die nog op de microfoonstandaard zitten, proberen te verdelen, komt de groep tóch nog terug het podium op en krijgen we nog een toegift die zelfs niet op de setlist staat! Alsof Eric even wil laten weten dat hij dit begin van zijn herfst tour in Europa al geweldig vond, Amsterdam super was en wij natuurlijk zéker nog een song waard waren! I Don´t Wanna Lose Your Love Tonight is dan wel een cover maar vast en zeker óok Erics manier om ons te laten weten dat hij de liefde van ons vanavond zelf ook voelde. Hopelijk weet hij door deze avond dat hij meer dan welkom is om terug te komen!

Na afloop van de show bemant hij samen met zijn tour manager Chris zélf zijn merch en is er tijd voor een praatje met iedereen  en een foto voor wie wil. Wat is Eric Paslay een fantastische singer songwriter en wat hebben we een geweldige avond gehad!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *