De familie van Eric Church rouwt op dit moment om het overlijden van hun zoon, broer en vader Brandon Church. Brandon overleed op vrijdag 29 juni, hij werd slechts 36 jaar oud. De omstandigheden rondom het overlijden zijn niet bekendgemaakt.

Brandon trad vroeger af en toe op mijn zijn broer en hij heeft ook ‘songwriting credits’ voor bekende tracks als “Without You Here” van het album “Carolina” (2009) en “How ‘Bout You” van “Sinners Like Me” (2006).

In een statement maakt de familie de oprichting van het Brandon Church Memorial Scholarship Fund bekend. Het fonds gebruikt de giften om minder bedeelden een opleiding en daarmee een kans op een beter leven aan te bieden. Op dit moment heeft het fonds al zo’n 14.500 dollar ontvangen.

This loving memorial is set up to honor Brandon E. Church, beloved son, brother, father and friend. In lieu of flowers, please pay forward a gift that will keep on giving to others through furthering their education. The Brandon E. Church Memorial Scholarship Fund will be used to bless others and honor a benevolent life. Thank you for showing your love and support to the Church family.

Namens alle countryfans van De Lage Landen condoleren we Eric en zijn familie met dit verlies.

  Update: De familie heeft vandaag nog verklaard dat Brandon in zijn woning in Granite Falls (North Carolina) een beroerte kreeg, en tijdens het transport naar het ziekenhuis nog een tweede. Helaas bleken deze beroertes dus noodlottig.