De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Eric Church onderging spoedoperatie in 2017

Eric openhartig over tegenslag en een levensbedreigende situatie.

Met het succes van “Mr. Misunderstood“, de uitverkochte concerten en zijn nieuwe project “Desperate Man“, lijkt het erop dat Eric Church de wind in de zeilen heeft en dat niets hem kan raken. In een interview met Rolling Stone Country bleek dat dat in 2017 slechts schijn was.

Openhartig interview

Het interview is niet alleen interessant omdat Eric Church sprak over die keer in 2017 dat hij bijna dood was, maar ook omdat hij zonder reserve praat over zijn ‘fittie’ met Garth Brooks, het winnen van de CMA award in 2017 (Entertainer of the Year), politiek, enzovoorts.

Meest opvallend aan het interview is echter de openbaring over hét schrikmoment in zijn leven…

Tinteling in de vingers

Tijdens enkele optredens in de zomer van 2017 voelde Eric af en toe een tinteling in zijn vingers. Hij dacht in eerste instantie dat het zenuwen waren, of dat hij teveel op zijn gitaar had gespeeld. Met voldoende rust zou dat allemaal vanzelf weer over gaan, dacht hij.

Eric Church

Maar rust krijg je niet echt tijdens zo’n druk tourschema, en dan moet je natuurlijk ook nog werken aan het volgende project. Terwijl hij thuis in North Carolina naar een wedstrijd in de College World Series keek, en enkele berichtjes op zijn telefoon verstuurde, merkte hij dat zijn vingers niet meer meewerkten…

Race tegen de klok

Dat moest wel komen door zijn opgezwollen arm en borst. Meteen was duidelijk dat hij zo snel mogelijk naar een ziekenhuis moest. Hij telefoneerde kort met zijn vrouw Katherine (die in Nashville was), liet zijn kinderen bij de oppas en vertrok naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Daar werden meteen enkele tests gedaan, maar een echo zou pas echt uitsluitsel geven. Hiervoor moest hij naar een ander ziekenhuis rijden, op ruim een uur afstand. Uiteindelijk bleek daar dat hij een spoedoperatie moest ondergaan omdat hij een bloedprop had.

“Can it kill me?” vroeg hij de doktoren. Hun antwoord was even kort als stellig: “Today”. Met dat bericht kwam het besef bij Eric dat hij dicht bij de dood was.

De oorzaak werd uiteindelijk herleid tot zijn bovenste rib, die te dicht bij zijn sleutelbeen stond. Iedere keer wanneer hij zijn arm optilde, beschadigde hij daardoor een bloedvat een beetje meer. De kans op herhaling was groot, dus werd besloten de boosdoener drie dagen later operatief te verwijderen.

Door met de tour

Na enkele maanden revalidatie en therapie was hij in september net op tijd hersteld voor het volgende deel van zijn tournee.

Er is geen blijvende schade ontstaan volgens Eric. Hij kan nog altijd gitaar spelen, en beter dan eerst grapt hij in het interview. Dat kunnen we binnenkort beoordelen, als zijn nieuwe album “Desperate Man” verschijnt.

Eric Church - Desperate Man


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty