De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Eric Church gaat van ‘Mr. Misunderstood’ naar ‘Desperate Man’

Van verkeerd begrepen naar desperaat. Is dat een goed teken?

Eric Church heeft op donderdag 12 juli de titel, en eerste single van zijn nieuwe album aangekondigd. Het wordt de opvolger van het enorm succesvolle album “Mr. Misunderstood“, en ook dit keer krijgen leden van zijn fanclub ‘Church Choir’ de schijf thuisgestuurd.

In tegenstelling tot wat de titel van dit bericht doet vermoeden weet Eric echter precies wat hij wil en is hij geenszins ‘wanhopig’.

Teaser en speculaties

De dagen voorafgaand aan de bekendmaking teasde Eric zijn fans met enkele posts op social media. Op een zwarte achtergrond stond alleen de tekst ‘July 12th – 9:00 ET’ te lezen. De speculaties vlogen rond op het internet: een nieuwe tour, een nieuwe single, of misschien zelfs wel een nieuw album.

“Desperate Man”

Op het aangekondigde tijdstip stelde ‘The Chief’ zijn fans niet teleur. Hij gaf aan dat ‘het’ album ‘done’ is, en dat de eerste single – de titeltrack – vanaf vandaag te beluisteren is. Die track, en dus ook het album, heet “Desperate Man”.

It’s been awhile. I just want to say I’ve missed you. And I have good news. The album is done and we are back! Eric Church

Hieronder de aankondiging:


De titeltrack is geschreven met Ray Wylie Hubbard. Voor velen een onbekende, maar in Texas en omstreken zeker niet.

Tracklist

Ook de tracklist is inmiddels bekendgemaakt. Hieronder staan de titels van de overige tien tracks van “Desperate Man“. Het is nog een lange zit tot aan oktober, maar misschien geeft Eric in de tussentijd nog wel meer tracks vrij.

Desperate Man - Eric Church

 1. The Snake
 2. Hanging Around
 3. Heart Like A Wheel
 4. Some Of It
 5. Monsters
 6. Hippie Radio
 7. Higher Wire
 8. Desperate Man
 9. Solid
 10. Jukebox And A Bar
 11. Drowning Man

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty