Eric Church Live in Melkweg

9 maart 2016 | Concerten, Concertrecensie | 0 Reacties

Gisteren, 8 maart 2016, werd de grote zaal van de Melkweg in Amsterdam door Eric Church en zijn band omgetoverd tot een grote, drukbezochte kerk. Wow, wat een dienst!

Eric ChurchAls een echte hogepriester van countryrock bracht hij meteen vanaf het openingsnummer, “Knives Of New Orleans”, de zaal in beweging. Aan niets was te merken dat ‘The Max’ van de Melkweg hem te min was. Natuurlijk speelt hij in Amerika voor een veel groter publiek. Maar de energie waarmee hij zijn hits bracht en het publiek bespeelde, maakte duidelijk dat hij niet naar Amsterdam gekomen was voor ‘just another gig’.

Iedere countryliefhebber die dit concert gemist heeft, moet zich zeker inschrijven voor onze concertalerts. De volgende keer dat Eric naar Nederland komt, moet je er zeker bij zijn!

De setlist was een mooie mix van zijn albums en bevatte natuurlijk zijn allergrootste hits als “Jack Daniels”, “Drink In My Hand”, “Talladega”, “Mr. Misunderstood”, “Give Me Back My Hometown” en “That’s Damn Rock & Roll”.

Daarnaast was er een hele mooie uitvoering van “Like A Wrecking Ball”, waarbij Eric slechts begeleid werd door de drummer. Natuurlijk ontbrak ook het nummer “Springsteen” niet, het werd voorzien van een bijzondere intro. Eric begon met een akoestische versie van “Dancing In The Dark” van The Boss himself, waarna de band het bekende deuntje inzette. Dit tot groot genoegen van het publiek.

Ook in Amsterdam hielden een groot aantal mensen (één van) hun boots in de lucht tijdens het nummer “These Boots”. Toepasselijk en ondertussen een heuse traditie bij dit nummer. Enkele bezoekers die ver vooraan stonden mochten hun boot inleveren waarop deze door Eric werd gesigneerd. En geretourneerd aan de rechtmatige, en gelukkige eigenaar.

Helaas stonden we niet helemaal vooraan, maar we willen jullie de onderstaande kiekjes niet onthouden.

SETLIST

Knives Of New Orleans 5
Cold One 4
Creepin’ 3
Drink In My Hand 3
Give Me Back My Hometown 4
Mr. Misunderstood 5
That’s Damn Rock & Roll 4
Talladega 4
Guys Like Me 1
Homeboy 3
Like A Wrecking Ball 4
Mistress Named Music 5
Lotta Boot Left To Fill 2
Chattanooga Lucy 5
These Boots 1
Record Year 5
Smoke A Little Smoke 2
Jack Daniels 3
Springsteen (Dancing In The Dark intro) 3

Toegiften:
Mixed Drinks About Feelings 5
The Outsiders 4

Aantal gespeelde nummers per album:
1) Sinners Like Me 2x
2) Carolina 2x
3) Chief 5x
4) The Outsiders 6x
5) Mr. Misunderstood 6x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *