De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Eric Church Live in Melkweg

Wat een gaaf concert!

Gisteren, 8 maart 2016, werd de grote zaal van de Melkweg in Amsterdam door Eric Church en zijn band omgetoverd tot een grote, drukbezochte kerk. Wow, wat een dienst!

Eric Church

Als een echte hogepriester van countryrock bracht hij meteen vanaf het openingsnummer, “Knives Of New Orleans”, de zaal in beweging. Aan niets was te merken dat ‘The Max’ van de Melkweg hem te min was. Natuurlijk speelt hij in Amerika voor een veel groter publiek. Maar de energie waarmee hij zijn hits bracht en het publiek bespeelde, maakte duidelijk dat hij niet naar Amsterdam gekomen was voor ‘just another gig’.

De setlist was een mooie mix van zijn albums en bevatte natuurlijk zijn allergrootste hits als “Jack Daniels”, “Drink In My Hand”, “Talladega”, “Mr. Misunderstood”, “Give Me Back My Hometown” en “That’s Damn Rock & Roll”.

Daarnaast was er een hele mooie uitvoering van “Like A Wrecking Ball”, waarbij Eric slechts begeleid werd door de drummer. Natuurlijk ontbrak ook het nummer “Springsteen” niet, het werd voorzien van een bijzondere intro. Eric begon met een akoestische versie van “Dancing In The Dark” van The Boss himself, waarna de band het bekende deuntje inzette. Dit tot groot genoegen van het publiek.

Ook in Amsterdam hielden een groot aantal mensen (één van) hun boots in de lucht tijdens het nummer “These Boots”. Toepasselijk en ondertussen een heuse traditie bij dit nummer. Enkele bezoekers die ver vooraan stonden mochten hun boot inleveren waarop deze door Eric werd gesigneerd. En geretourneerd aan de rechtmatige, en gelukkige eigenaar.

Helaas stonden we niet helemaal vooraan, maar we willen jullie de onderstaande kiekjes niet onthouden.

Setlist

 1. Knives Of New Orleans
 2. Cold One
 3. Creepin’
 4. Drink In My Hand
 5. Give Me Back My Hometown
 6. Mr. Misunderstood
 7. That’s Damn Rock & Roll
 8. Talladega
 9. Guys Like Me
 10. Homeboy
 11. Like A Wrecking Ball
 12. Mistress Named Music
 13. Lotta Boot Left To Fill
 14. Chattanooga Lucy
 15. These Boots
 16. Record Year
 17. Smoke A Little Smoke
 18. Jack Daniels
 19. Springsteen (Dancing In The Dark intro)
 20. Mixed Drinks About Feelings
 21. The Outsiders

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty