De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Eli Young Band kondigt 6e studioalbum aan

De geruchten blijken dus waar, het drietal heeft nieuwe muziek in de maak.

De Eli Young Band heeft een serie teasers op social media geplaatst. Deze werden natuurlijk opgemerkt door de fans. Speculatie dat het om een nieuw album ging, bleek juist te zijn toen op de facebookpagina van de band onderstaande korte video verscheen. In deze video bevestigt de band de komst van een nieuw album, hun zesde studioalbum.

Fingerprints

Het nieuwe album heet “Fingerprints” en is de opvolger van het in 2014 uitgebrachte “10.000 Towns“.

De titel is bepaald geen verrassing wanneer je de serie teasers hebt gezien. De titels van de tracks werden in een serie van vier afbeeldingen vrijgegeven in de vorm van een vingerafdruk. Een echte puzzle was het eigenlijk niet, want de band had in de tweets al de hashtag #newmusic opgenomen.

Eli Young Band - Fingerprints teaser

Het wordt het zesde studioalbum van de groep schoolvrienden. In interviews zeggen ze goed naar hun publiek ‘geluisterd’ te hebben bij de keuze van de nieuwe nummers. Zo hebben ze tijdens concerten goed gekeken op welke nummers het publiek het best reageerde. Soms waren dat de singles, maar soms ook de nummers die juist geen single geworden zijn.

Met hun bevindingen hebben ze, samen met tekstschrijvers als Josh Osborne, Shane McAnally en Lori McKenna, elf nieuwe tracks geschreven.

De aankondiging

Op 21 april publiceerde de band onderstaande video op facebook, de officiële aankondiging. “Fingerprints” is vanaf 16 juni verkrijgbaar.


Tracklist

 1. Saltwater Gospel
 2. Fingerprints
 3. Never Again
 4. Old Songs
 5. Drive
 6. Skin & Bones
 7. A Heart Needs A Break
 8. Once
 9. Never Land
 10. God Love The Rain
 11. The Days I Feel Alone

Saltwater Gospel

Een voorproefje van het nieuwe materiaal kregen we vorig jaar al, toen de band in september “Saltwater Gospel” uitbracht. De tweede single van “Fingerprints” wordt “Skin & Bones”.

Skin & Bones op SpotifyCaught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty