Eerste groep artiesten van Once In A Blue Moon festival bekend

28 januari 2019 | Concerten | 0 Reacties

De eerste editie van het Once In A Blue Moon Festival werd een daverend succes, waardoor er meteen een vervolg werd aangekondigd. De eerste artiesten van de 2019 editie zijn nu bekendgemaakt.

24 augustus / Amsterdamse Bos

Once In A Blue Moon - logo

Ook in 2019 zal op zaterdag 24 augustus het Amsterdamse Bos het decor vormen van het festival. Net als vorig jaar zullen in totaal zo’n 20 artiesten optreden, verdeeld over drie verschillende podia.

Naast de optredens wordt er ook dit jaar weer goed voor de muziekliefhebbers gezorgd. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Niets staat dus het genieten en ontdekken van mooie muziek en artiesten in de weg.

Eerste artiesten bekend

Het Once In A Blue Moon Festival wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. 

De line-up van Once In A Blue Moon (OIABM) biedt een kwalitatief overzicht van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers – het wordt hoe dan ook een feest voor de Americanaliefhebber.

Het eerste deel van de line-up is inmiddels bekendgemaakt:

  • Eels
  • Courtney Barnett
  • Gregory Alan Isakov
  • John Moreland
  • Tyler Childers
  • Michelle David & The Gospel Sessions
  • Israel Nash
  • The Grand East
  • Eriksson Delcroix
  • Blank Range

Eels

EELS is het nom de plume van Mark Oliver Everett. Shows van deze excentrieke Amerikaan schieten alle kanten uit. De basis vormen zijn melancholische liedjes, maar de uitvoering ervan laten zich niet van tevoren raden; een breekbare akoestische versie of een scheurende rockvariant, of iets er tussenin.

Zijn muzikale genialiteit brengt hij voor het voetlicht met soms bizarre humor, wat zijn optredens ook een luchtige kant geeft. Hoe het in Amsterdam ook precies gaat zijn, meeslepend en memorabel wordt het sowieso.

Courtney Barnett

De koningin van de internationale indiegitaarpop. Zo omschreef de Volkskrant de artiest die het verst moet reizen voor OIABM. Rolling Stone magazine deed er nog een schep bovenop door haar “one of the sharpest, most original songwriters around — at any level, in any genre” te noemen.

Terwijl haar schare fans groeit, blijft ze zich ontwikkelen op muzikaal en tekstueel vlak en hebben vijf continenten inmiddels kennis gemaakt met haar overrompelende live shows. Maak in A’dam kennis met een van de grootste rockvrouwen uit de huidige én toekomstige muziekgeschiedenis.

Gregory Alan Isakov

Singer-songwriter Gregory Alan Isakov, in Zuid-Afrika geboren en opgegroeid in Amerika, werd wereldwijd bekend met zijn prachtige, verstilde single Íf I Go I’m Going van de soundtrack voor Californication. Hij is in zijn werk beïnvloed door Leonard Cohen, Kelly Joe Phelps en zijn grote held Bruce Springsteen. Zijn muziek is te omschrijven als ingetogen folk, aangekleed met zacht gitaargetokkel, mandoline en kalmerende, sombere vocalen.

John Moreland

De Amerikaanse John Moreland weet als geen ander prachtige americana-folk nummers te schrijven die recht uit zijn hart komen. Zijn rauwe, eerlijk muziek is in de stijl van Neil Young, Steve Earle en Tom Petty. Het laatste album, Big Bad Luv,  kreeg enkel lovende recensies.

Volkskrant schreef: “universele smart in de puurste liedvorm” en Saving Country omschreef het al: “Het album werkt als herinneringen. Opvallend, maar ondergedompeld in verlangen. Warm, maar getint met een beetje pijn.” Oprecht een optreden om naar uit te kijken.

Tyler Childers

Tyler Childers - Rotown - 27 januari 2018
Tyler Childers – Rotown – 27.jan.2018

Tyler Childers is een ‘southern storyteller’ in de puurste vorm van het woord. Met een album (Purgatory) dat geproduceerd is door Sturgill Simpson schiep hij hoge verwachtingen die één voor één werden waargemaakt. Stevige bluegrass, een met whiskey doordrenkt stemgeluid en krachtige teksten.

Michelle David & The Gospel Sessions

“Music that feeds the heart and soothes the soul, daar gaat het wat mij betreft over” zegt Michelle David, zangeres van ‘Michelle David & The Gospel Sessions’ wanneer haar gevraagd wordt wat gospel voor haar betekent.

Bandlid Onno Smit schetst de ontwikkeling van hun geluid en definieert aan de hand van de drie verschenen albums: “Vol.1 en 2 waren voor ons een zoektocht en een reis naar het vinden de wortels van de muziek waar wij van houden, maar ook naar het vinden van ons geluid, onze stem. Op Vol. 3 hebben we die gevonden. Zowel live als in de studio. Het is onze interpretatie van gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues, jazz en afrobeat.”

The Grand East

Het nieuwste album van The Grand East getiteld ‘What A Man’ staat bol van de onderhuidse spanning. Als een ballon die elk moment kan knappen. Met nieuwe invloeden als Velvet Underground en King Gizzard & The Lizard Wizard brengen ze hun sound naar het nu. Live geven ze nog steeds een dampende rock ’n soul show, met een zanger die zingt alsof hij door een voodoo-priester op de hielen wordt gezeten.

Meer artiesten volgen

In de aanloop naar het festival worden nog meer namen bekendgemaakt.. Voor meer informatie verwijzen we je ook door naar de officiële website van het festival.

  Website Once In A Blue Moon Festival

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *