De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Eerste editie C2C Nederland doorslaand succes

Jarenlang waren we jaloers op de Engelse countryfans, Maar vanaf nu hebben we onze eigen C2C. Yeah!

Maandag kwam een einde aan een jarenlange jaloezie, of werd die op zijn minst verzacht. Niet langer dure trips naar het Verenigd Koninkrijk, maar gewoon in eigen land genieten van de geweldige line-up van het Country 2 Country festival.

AFAS Live

AFAS live werd voor het festival opgedeeld in twee ruimtes: De kleine ‘Beat Box’, en de grote zaal ‘Black Box’.

In de ‘Beat Box’ kon het publiek genieten van optredens van Craig Campbell, Joe Buck. Daarnaast waren er optredens van Lauren Jenkins, Logan Mize en Lindsay Ell in de special ‘Introducing Nashville’.

Beat Box shows

De ‘Beat Box’ kent weliswaar een vrije plaatskeuze, maar de capaciteit van de zaal is beperkt. Veel countryfans hebben daardoor niet alle shows in deze zaal kunnen bezoeken.

Sommige kiezen daar bewust voor. Zij maken gebruik van de pauzes op de main stage om bij te kletsen, voor een hapje of een drankje. Anderen worden teleurgesteld en kunnen niet anders dan in de hal luisteren naar de klanken van het optreden.

Maar dit is een logisch gevolg van de opzet, en in Londen is dit precies zo. Sterker nog, daar moet je voor de ‘randconcerten’ vaak ook nog eens een apart ticket kopen.

Joe Buck to the rescue

Door de harde wind was de vlucht van Lindsay, Lauren, Logan en Drake vertraagd. Het schema van de Beat Box is daardoor omgegooid. Iets later dan gepland was het Joe Buck die het festival voor ons opende.

Deze Nederlander leverde weer een solide set af, met mooie eigen nummers. Hij is vaak te gast als support-act bij countrygigs, en dat geeft het publiek een mooi beeld van de progressie die hij de laatste jaren geboekt heeft.

De Joe van nu is zoveel beter dan de Joe die in 2017 opende voor Hunter Hayes. En daar verraste hij ons al met mooie, authentieke countrysongs. Onlangs tekende hij bij Ilse DeLange, ging meerdere malen naar Nashville en mocht touren met Kacey Musgraves. Allemaal ervaringen die we terughoren in zijn muziek.

Craig Campbell

Craig’s carrière kreeg een zet toen Luke Bryan hem meenam op tournee. Het leidde tot een platencontract, de release van enkele albums en EP’s, en nu dus de oversteek naar Nederland.

Craig wacht nog altijd op zijn eerste nummer 1 hit, maar dat kon de pret vermoedelijk niet drukken. Doordat het schema werd omgegooid, speelde hij samen met Logan Mize in het tweede deel van ‘Introducing Nashville’. Wij hebben zijn show helaas gemist, en hopen op een herkansing!

Introducing Nashville

De vreugde bij het horen van het nieuws over de eerste editie van het Nederlandse C2C festival was groot. Maar tegelijkertijd was er teleurstelling toen we vernamen dat de geweldige CMA Songwriter Series ophouden te bestaan.

Het samenvoegen, onder de naam Introducing Nashville, van die songwriter rounds met het C2C festival is echter een begrijpelijke keus. Enig minpunt is dat de authentieke setting en de intimiteit – en misschien ook wel de akoestiek – van Het Zonnehuis verloren is gegaan.

Ook deze optredens, die uit nood in twee delen werd opgesplitst, hebben we grotendeels moeten missen. Voor wie wel een plekje vooraan wisten te bemachtigen: jullie ervaringen zijn welkom!

Black Box shows – main stage

Op de main stage stonden de grote namen van dit festival en was je verzekerd van je eigen zitplaats.

Drake White

Hoewel hij vaker in Nederland te gast is, keken weer veel Nederlandse countryfans uit naar Drake’s optreden. Ook al was het dit keer maar een half uur.

Met zijn aanstekelijke muziek en energieke sets vol frivoliteit stelt Drake nimmer teleur. Zijn fanbase in de Lage Landen is daardoor groeiende, en het ‘akkefietje‘ met zijn platenlabel heeft hem alleen maar meer energie gegeven.

Brett Eldredge

Sinds het verschijnen van zijn debuutalbum in 2013 is Brett niet meer weg te denken uit de countryscene. Hij scoorde al veel nummer 1 hits en tourde veelvuldig in Noord Amerika.

En nu is dus ook Nederland voor hem gevallen. Wat een show!

Keith Urban

En toen kwam Keith Urban op. Van een eigen zitplaats was binnen een seconde niets meer te merken. Iedereen stond, danste en schoot de gangpaden in.

Deze ‘ Entertainer Of The Year’ (CMA 2018) maakte zijn titel ongelooflijk waar. Zijn enthousiasme en dankbaarheid maakte zijn energieke en sterke show tot een onvergetelijke afsluiter van deze eerste C2C Amsterdam. Brad Paisley krijgt een zware kluif deze gitaarvirtuoos te overtreffen in oktober dit jaar. Wij kijken ernaar uit!

Dankbaar was hij voor de zelfgemaakte, en voor Keith gepersonaliseerde vlag die hij kreeg van Sabrina. Na Luke Combs en Darius Rucker is hij de derde artiest die dit staaltje vakmanschap in ontvangst mag nemen. Go Sabrina!

Dankbaar waren wij even later voor zijn verhuizing naar een ministage halverwege de zaal en het weggeven van zijn ter plekke gesigneerde gitaar aan een dolgelukkige dame aan het publiek. Go Keith!

Conclusie

Noteer 7 en 8 maart 2020 in je agenda voor de tweede editie van Country 2 Country Amsterdam. Yes, inderdaad: 2 dagen genieten van de beste countrymuziek!

En voor de fans die komend weekend afreizen naar Londen, Dublin of Glasgow, enjoy!

Keith bedankt de fans


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty