De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

EBV Picking Party 2019 [update]

Drie dagen lang mooie muziek. Om te luisteren, maar ook om mee te doen/spelen.

Bluegrass liefhebbers ‘moeten’ rond Hemelvaart naar Voorthuizen komen. Daar wordt dan door European Bluegrass Voorthuizen (EBV) misschien wel de grootste Bluegrass Picking Party in Europa georganiseerd.

Picking Party

Een ‘Picking Party’is niet een gewone party. De snacks zijn veelal licht en gezond, de alcoholconsumptie matig. En bovenal: ‘The music does (most of) the talking’.

Lekker luisteren mag, maar meedoen is zeker véél gezelliger. Bovendien vergroot je op die manier spelenderwijs je skills op je instrument. Vergeet hem dus vooral niet!

Drie dagen plezier

Drie dagen lang – op 30, 31 mei en 1 juni – verzamelen bluegrass liefhebbers zich in Voorthuizen, om te genieten van – en eventueel deel te nemen aan – mooie muziek. De drie ‘F’s’ van een goed feest – fun, food and friends – is het doel van het festival, maar centraal staat natuurlijk de muziek.

Overal op het terrein klinkt muziek van spontane jamsessies. ‘Feel free to join in’ is het motto.

De toegang tot het festival is gratis.

Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om – tegen een kleine vergoeding – te overnachten op de camping. Deze wordt opgezet rond het gebouw van de Oranjevereniging. Hier bevindt zich ook het Picking Party Podium.

Voorthuizen en Barneveld doen mee

Voorthuizen en Barneveld kennen een variëteit aan bars en restaurants. Vele van hen bieden gedurende deze dagen aan bands de ruimte om optredens te geven, er zijn dus ook weer genoeg ‘Live Gigs in Town’.

Bekijk de planning op de officiële website voor een overzicht, en geniet van een lekker avondje uit eten met live bluegrass muziek in een van de deelnemende horecagelegenheden.

Trade Shows

Naast de muziek, het jammen en de leuke ontmoetingen, kun je ook weer terecht bij de diverse ‘Trade Shows’. Diverse kraampjes waar instrumenten, muziekdragers en aanverwante zaken en accessoires te koop zullen worden aangeboden.

Website

Update 20 mei 2019

De opzet van dit jaar is eigenlijk een overgangsperiode omdat het jaarlijkse European Bluegrass Voorthuizen festival dit jaar geen doorgang kon vinden. De reden hiervan is dat de gebouwen waar het festival gehouden, plaats maken voor nieuwbouw elders in Voorthuizen.

Zodra deze nieuwbouw beschikbaar komt, zal het festival weer in volle glorie terugkeren.

Voor liefhebbers die Veluwe FM kunnen ontvangen is er goed nieuws. Dit lokale station zal namelijk iedere dag opnames maken en deze in het radioprogramma Countryland uitzenden.

De opnames van donderdag- en vrijdagavond zullen op een later moment worden uitgezonden. Die van zaterdagavond zal meteen live te beluisteren zijn op Veluwe FM.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty