De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

#Dutchboy van Mark Blomsteel verschijnt 13 oktober

Het derde studioalbum van Mark Blomsteel is af en verschijnt op vrijdag dertien oktober.

De titel van het album was al enige tijd bekend, maar nu kunnen we ook de titels van de dertien tracks onthullen. Enkele van deze songs werden eerder al als single uitgebracht.

Dutchboy

Geboren en getogen Rotterdammer Mark Blomsteel werkt vanuit Nashville Tennessee keihard om zijn dromen waar te maken. Dat de zanger door een genetische oogziekte aan één oog volledig blind is en met het andere slechts 25% zicht heeft, vormt geregeld een uitdaging, maar heeft Mark nooit tegengehouden. De zanger wil met zijn muziek graag anderen inspireren om zich niet tegen te laten houden hun dromen na te jagen.

Hij nam twee albums op in de beroemde Treasure Isle Studio onder leiding van voormalig manager en producer van The Beach Boys, Fred Vail. Mark werd beloond met drie Dutch CMA awards en trad op in Europa (o.a. op het Country Music Festival in Zurich) en tourde in Amerika.

Ook al woont en werkt Mark alweer een flink aantal jaar in Nashville, ‘Music City USA’ blijft hem inspireren.

Op elke straathoek staat er wel iemand muziek te maken en het niveau is echt top. Tegenwoordig is het de plek waar veel jongeren in Amerika naartoe trekken. Zeker ook omdat countrymuziek zo populair is. Op Broadway heb je ook de honky tonks waar ook altijd wat te beleven is. Mark Blomsteel

#Dutchboy

Op 13 oktober 2017 verschijnt “#Dutchboy”, Mark’s derde album. Ook dit album is weer in samenwerking met Fred Vail tot stand gekomen. De titel van het album verwijst naar de bijnaam die Mark in Nashville kreeg; waar de Amerikanen de “Dutch boy” op de voet volgen.

#Dutchboy’ is een afwisselend album waarop Mark zich laat inspireren door zijn zoektocht naar de perfecte mix van oude country muziek en het new country geluid. Hij mengt invloeden uit de country-, pop- en rockmuziek met als resultaat verrassende songs zoals de single “Contagious”. Muzikaal hoogtepunt is voor Mark de track “Saturday Night”, een nummer geschreven door Brian Wilson van The Beach Boys.

Ook speelt de crème de la crème van Nashville sessiemuzikanten weer mee op ‘#Dutchboy’ dat is opgenomen in de Treasure Isle Studio, waar o.a. James Taylor, Sheryl Crow, Dolly Parton en Johnny Cash ook opnamen.

#Dutchboy - Mark Blomsteel

 1. The Best Seat In The House
 2. Crazy Come Crazy Go
 3. Show Me What You Got
 4. Caught In A Storm
 5. Lived And Gone To Heaven
 6. Could This Be Love
 7. Contagious
 8. Saturday Night
 9. Don’t Make Her Cry
 10. Two Story House
 11. She’s Killing It
 12. Bumper Sticker
 13. Guns Or Roses (feat. Kristi Warner)

Show Me What You Got

De nieuwe single “Show Me What You Got” is de perfecte plaat voor wie terugverlangt naar de zomer. De bijbehorende videoclip, opgenomen in het kustplaatsje Morehead City, North Carolina.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty