Drie acts toegevoegd aan Line-Up Rotterdam Bluegrass Festival

6 maart 2020 | Concerten | 0 Reacties

De line-up van het jubilerende Rotterdam Bluegrass Festival is verdubbeld. Enkele weken geleden konden we je de eerste drie groepen voorstellen, nu kunnen we dat aantal verdubbelen. De organisatie heeft namelijk de volgende drie internationale acts kunnen strikken: Legendary Shack Shakers, Pert Near Sandstone en The Tillers.

Alle nu toegevoegde acts zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. We stellen ze hieronder kort aan je voor.

Legendary Shack Shakers

Met Nashville (Tennessee) als thuisbasis combineren de Legendary Shack Shakers al sinds midden jaren ’90 diverse muziekstromingen met alles wat eng én leuk is in het zuiden, om tot hun kenmerkende ‘murder boogie’ te komen. Ze spelen opzwepende country rock ’n roll met vleugjes swamp blues, Amerikaanse carnavalsmuziek en andere obscure muziekstijlen from the south.

Legendary Shack Shakers
Legendary Shack Shakers

Pert Near Sandstone

De mannen van Pert Near Sandstone komen uit de staat Minnesota en gebruiken hun mid-west roots om hun eigen draai aan de traditionele bluegrass uit de Apalachen te geven. Newgrass noemen we dat. Ze staan bekend om de onderlinge niet te ontkennen chemie en hun verrassende moderne aanpak van ons zo geliefde muziekgenre. Uiteraard zijn daar de banjo’s, mandolines, dobro’s en wasborden, maar dan met een verfrissende twist!

Pert Near Sandstone
Pert Near Sandstone

The Tillers

Dit trio begon ooit met een banjo, gitaar en grote bas in de straten van Cincinatti (Ohio), spelend voor kleingeld en burrito’s. Een beetje verwarrend waren The Tillers wel, want hoewel ze onder andere Woody Guthrie-covers en southernblues-nummers speelden, zagen ze eruit als punkrockers.

Ruim tien jaar later zijn ze met z’n vieren en zijn ze uitgegroeid tot een gevestigde naam. Hun stringband-folkmuziek brengt ze de hele wereld over. De punkinvloeden zijn ook nog steeds present, wat de traditionele folk een lekkere stomp geeft.

The Tillers
The Tillers

Reeds bevestigde acts

De drie eerder bevestigde acts zijn: Rob Ickes & Trey Hansley, The Secret Sisters en Whiskey Shivers. Meer over hen in ons artikel van 18 februari.

Rotterdam Bluegrass Festival 2020 - logo

Rotterdam Bluegrass Festival

Datum: vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020
Locatie: Pijnackerplein, Rotterdam
Tijden: vrijdag 16:00-23:00 | zaterdag 12:00-23:00 | zondag 12:00-21:30
Entree: gratis

  instagram

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *