De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Drake White verlaat gedwongen Big Machine Label Groep

Een breuk tussen zanger en label, maar een 'kans' voor hemzelf aldus Drake.

Na de release van twee EP’s en zijn debuutalbum “Spark” heeft de ‘Big Machine Label Groep’ het contract met Drake White niet verlengd. Misschien zelfs wel verscheurd, als je de geruchten mag geloven. Ook over de aanleiding van de breuk gaan de wildste geruchten, maar vermoedelijk is het een commerciële beslissing van de maatschappij.

Eigen stijl

Drake’s fans waarderen al sinds het begin van zijn carrière de eigen, unieke countrystijl van de zanger. En (nieuwe) bezoekers van zijn energieke concerten, worden vaak gegrepen door de gave mix van soul en country. Zo weet Drake iedere keer weer zijn fanbase te vergroten, iets dat de Big Machine Label Group (BMLG) waarschijnlijk niet snel genoeg ging.

Talloze nieuwe songs van de zanger werden door BMLG afgewezen omdat men daar twijfelde of de tracks het op de radio goed zouden doen. Dit is natuurlijk geen goede basis voor een vruchtbare samenwerking. Je zou zelfs kunnen stellen dat het een gebrek aan vertrouwen is.

Kans, geen tegenslag

Drake blijft er vanzelfsprekend laconiek onder, hij is er de man niet naar om meteen in paniek te raken. Zelf geeft hij dan ook aan dat hij het als een kans benadert, en helemaal niet als een tegenslag. Integendeel, het maakt hem juist hongerig naar meer succes.

Hij stelt zijn fans dan ook gerust. Meteen nadat hij het bericht kreeg, is hij de studio ingedoken om te werken aan de songs die in eerste instantie werden afgekeurd. Die zullen de basis moeten vormen van een nieuwe deal met een andere platenmaatschappij.

Europese tournee

Ook ligt zijn focus bij de overgebleven optredens in 2018. Het laatste deel van zijn tournee brengt hem ook terug naar Europa. Hij heeft veel optredens in het Verenigd Koninkrijk in zijn agenda staan. Maar op 12 oktober kunnen we ook in Nederland weer live van zijn muziek genieten. Hij maakt deel uit van de line-up van de CMA Songwriter Series die dit keer gehouden wordt in het Zonnehuis in Amsterdam.

I’m gonna go out and do exactly what I know what we are great at. And we are great at it, at going out and doing it and having fun with it, serving these fans, and that’s what we’re doing. Drake White

Laten we hopen dat Drake snel ergens anders onderdak vindt, zodat we in 2019 kunnen genieten van zijn nieuwe muziek.

Drake White - Melkweg - 8 okt 2017


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty