De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Drake White & The Big Fire met Curran in Melkweg

Verslag van het tweede concert op een hele mooie countrydag.

Na het fantastische concert van Jarrod Dickenson in Paradiso was het tijd voor de feestelijke afsluiting van een mooie countrydag in onze hoofdstad. In ‘Upstairs’, de gezellige kleine zaal van de Melkweg, mocht Drake White samen met zijn band ‘The Big Fire’ het vuurtje weer opstoken. Weer, want het was de tweede keer dit jaar dat Mr. White Amsterdam bezocht.

Maar eerst stond er een ander weerzien op het programma. De support-act deze avond was Curran.

Curran

Curran is een tweemansformatie bestaande uit Mark Curran en Jam Moncour. We zagen ze eerder al aan het werk als opening voor het concert van Frankie Ballard in de Sugarfactory. Net als toen werd de zaal met enkele bekende rocktunes warmgespeeld voor de hoofdact Drake White & The Big Fire.

Rock & lol

Mark en Jam maken naast muziek, ook een hoop lol op het podium. Dat maakt ze uitermate geschikt als support-act. De zaal krijgt bekende nummers van grote artiesten voorgeschoteld. Het meezinggehalte is dan ook groot, vooropgesteld dat je als countryfan de rockklassiekers kent natuurlijk. Als grote invloeden geven de heren namen als Bon Jovi, Thin Lizzy, Alice Cooper, Bruce Springsteen en Tom Petty op.

Het was dan ook te verwachten dat ze een cover van de onlangs overleden rocklegende zouden spelen. Dat klopte dan ook, het werd zelfs het openingsnummer van de avond. In tegenstelling tot het concert eerder op de dag, werd hier gekozen voor het iconische “Free Fallin'”. Na dit eerbetoon volgden nog zes songs die de stemming er goed inbrachten.

Tijdens de set nam Mark nog even de tijd om ons de groeten van Frankie Ballard te doen. Mark wist nog dat ze aan de overkant van de Melkweg voor hem hadden geopend. Hij zei dat Frankie had verteld dat hij maar weer eens terug moest gaan. Dat zou kunnen natuurlijk, maar dat was dan al lang geleden, want in de tussentijd heeft Frankie natuurlijk al drie concerten in Nederland gespeeld.

Setlist

 1. Free Fallin’
 2. Better Days
 3. My Love Wont Let You Down
 4. Hangin On
 5. Blood on Blood
 6. Rosalie
 7. Run Back to You

Drake White

De fans die Drake White & The Big Fire al eerder aan het werk zagen, bijvoorbeeld als support voor Darius Rucker eerder dit jaar, wisten wat er te wachten stond. De mensen die voor de eerste keer kwamen, weten het nu. Een concert van Drake White is feest! Met hoofdletters.

Natuurlijk begon Drake, net als op zijn album “Spark“, met “Heartbeat”. Het nummer lijkt wel geschreven als opener, het is opzwepend en energiek en het krijgt het publiek aan het bewegen. Maar de songteksten ervan verraden een diepere, kwetsbaardere boodschap in het nummer. Geniet van het leven, leef met je hart en ga niet bij de pakken neerzitten.

Dat is ook meteen de rode draad in de meeste Drake White songs. En hij verpakt het in aanstekelijke en vrolijke deuntjes als “Story”, “It Feels Good” en het licht melancholische  “Back To Free”. Vreemde eend in de bijt is “Waitin’ On The Whiskey To Work”. Dat is van zichzelf al een mooie ballad, maar de neerslachtige en rokerige feel die dit nummer heeft, geven je kippenvel.

Dansend en swingend, zingend en springend viert Drake zijn eigen feestje op het podium. Hij zweept het publiek op, op de solide klanken van ‘The Big Fire’. Wat een talenten heeft hij om zich heen verzameld. Een goede gitarist die ook serieuze skills op viool bezit, een steady bassist, snaarstrakke drummer en een gitarist die ook nog z’n mannetje staat op de pedal steel. Awesome!

Gelukkig bieden zowel het eerder genoemde “Waitin’ On The Whiskey To Work” als “Makin’ Me Look Good Again“, de mooie ode aan zijn vrouw Alex, broodnodige rustmomenten. Als toetje krijgen we nog een cover van The Beatles “With A Little Help From My Friends”, maar dan is het feestje alweer voorbij.

Het aftellen naar de volgende show kan beginnen, want één ding is zeker: Drake loves Amsterdam, and we love Drake.

Setlist

 1. Heartbeat
 2. Story
 3. Live Some
 4. I Need Real
 5. Back To Free
 6. The Simple Life
 7. Waitin’ On The Whiskey To Work
 8. In A Country State Of Mind
 9. The Coast Is Clear
 10. Livin’ The Dream
 11. Makin’ Me Look Good Again
 12. It Feels Good
 13. With A Little Help From My Friends (Beatles cover)

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty