Het vrolijke Nederlandse newcountry trio The Young River heeft hun officiële debuut EP uitgebracht. Als titel kozen Nick, TImmy en Gijs voor “Disappear”, tevens de titel van één van hun singles uit 2017.

Disappear

Op de EP vinden we de vijf reeds uitgebrachte singles terug, maar ook een nieuwe track: “If I Were A Car”. Dit nummer barst van de energie en kent een lekker meezing-refrein, een goede reden om deze EP even in je playlist te shuffelen.

The Young River
The Young River

Wij hebben deze track in ieder geval opgenomen in onze ‘Country Music JukeBox‘ playlist op Spotify.

Crowdfunding voor vervolg

Het uitbrengen van een album is niet eenvoudig. Het schrijven van songs en het repeteren ervan kost veel tijd, maar dat is nog het ‘makkelijke’ deel. Ook voor een vervolg op deze debuut EP is er veel geld nodig voor de huur van de opnamestudio, het mixen, de videoclips, het laten persen van cd en/of vinyl, enzovoort.

The Young River riep de hulp van muziekliefhebbers in. Via voordekunst.nl werd een crowdfundingactie opgezet, om te proberen genoeg geld op te halen voor de productie van een volgende EP.  Die oproep kreeg gehoor, want er waren al snel voldoende donateurs die bereid waren geld te steken in het volgende project.

In 2019 kunnen we dus nog meer muziek van The Young River verwachten.

Tracklist

Hieronder vindt je de volledige tracklist van de EP, klik op de afbeelding om de albumhoes te vergroten.

tracklist
Disappear - The Young River
klik om de albumhoes te vergroten

Disappear

The Young River

1
You & Me
03:24
2
Disappear
03:33
3
Broken By You
03:30
4
A Little You On My Mind
03:00
5
The Feeling
03:16
6
If I Were A Car
03:30

  iTunes
  Google Play