Derde nummer 1 op rij voor Jason Aldean

19 april 2017 | Charts, Nieuws | 0 Reacties

Met “Any Ol’ Barstool” scoort Jason Aldean zijn derde achtereenvolgende nummer 1 hit van zijn laatste album “They Don’t Know“. Het is de nieuwe nummer 1 van de Billboard ‘Country Airplay‘ chart. De titeltrack van “They Don’t Know” kan overigens nummer 4 worden, want dat is zijn volgende single.

Any Ol’ Barstool

“Any Ol’ Barstool” is het meest klassieke countrynummer van zijn album “They Don’t Know” uit 2016. Het valt meteen op tussen de ‘typische’ rockgeörienteerde Aldean songs. Ook het onderwerp is klassiek. De man in het nummer zit in de ontkenningsfase van een verbroken relatie. Hij probeert zichzelf – en zijn omgeving – niet te laten merken dat de break-up hem ontzettend raakt en dat hij in een negatieve spiraal zit.

Jason Aldean | "Any Ol' Barstool"
Ask any ol’ barstool in this town
Ask my new found party crowd
Sure I take more jack in my coke now
A little more high in my smoke now
Sure I stay ‘til they’re all long gone
And I take the long way home
But I ain’t sittin’ ‘round
Tryin’ to drown the thought of you
Ask any ol’ barstool

 Jason Aldean - Any Ol' Barstool

  Heb je liever beelden bij het geluid, bekijk dan de clip.

Het nummer is geschreven door Josh Thompson, een songwriter met een voorliefde voor ‘eerlijke’ countrysongs over hardwerkende mensen en de problemen waar zij mee te maken krijgen. Dit hoor je terug op zijn eigen albums, maar ook in de nummers die hij schreef voor Brad Paisley en James Wesley.

They Don’t Know Tour

Met zoveel nieuwe hits ‘in zijn zak’, kijkt Jason al weer vooruit naar zijn nieuwe tour. De ‘They Don’t Know Tour’ start eind april met onder andere Chris Young, Kane Brown en Dee Jay Silver als support-acts. Helaas vermeldt het concertoverzicht op zijn website nog altijd alleen ‘CA’ of ‘US’, hetgeen betekent dat Jason vooralsnog geen plannen heeft om zijn tournee ook naar andere delen van de wereld dan Noord-Amerika te brengen.

Expositie in de Country Music Hall of Fame

Van 26 mei tot en met 5 november heeft Jason zijn eigen expositie in de Country Music Hall of Fame in Nashville. Instrumenten, kleding, foto’s en video’s en vele andere attributen en memorabilia geven de bezoekers een uniek beeld van de carrière van deze populaire zanger.

CMHoF exhibits 2017 - Jason Aldean
CMHoF exhibits 2017 – Jason Aldean

Zeven albums die ruim 14 miljoen keer over de toonbank gingen, uitverkochte concerten in grote stadions en festivals en een veelvoud aan prestigieuze awards heeft hij reeds achter zijn naam staan. Het is dan ook niet meer dan terecht dat deze ster een eigen expositie krijgt, maar toch is Jason erg bescheiden en vereerd.

I am extremely honored to be invited to have an exhibit at the Country Music Hall of Fame and Museum. That building is filled with the artists who helped create and shape country music, so to be a part of that legacy is something I am very proud of.

–Jason Aldean

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *