De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Debuutalbum van Tucker Beathard verschijnt 17 november

Zijn eerste album is in de maak.

Iets meer dan een jaar na de release van zijn EP “Fight Like Hell” en het succes van zijn eerste single “Rock On”, verschijnt er dan eindelijk een volwaardig studioalbum van Tucker Beathard. De titel van het album is “Dear Someone” en het bevat dertien tracks.

De start van een carrière

Tucker’s vader is een bekende songwriter in Nashville, iets dat Tucker in het begin hielp om de aandacht te trekken van de platenlabels. Soms was dit juist ook een nadeel, want de verwachtingen waren vanaf het begin hooggespannen.

Tucker Beathard - Fight Like Hell

In eerste instantie maakte hij deze verwachtingen helemaal waar met zijn debuutsingle “Rock On” die een solide Top 10 hit werd. De tweede single “Momma And Jesus” werd minder goed ontvangen. Toch heeft Tucker dit nummer, net als alle andere tracks van de “Fight Like Hell” EP, opgenomen op zijn debuutalbum.

Debuut LP

De overige zeven songs zijn weliswaar nieuw voor het publiek, maar niet per se heel recent geschreven. Op het album vinden we de invloeden uit Tucker’s jeugd (de rockbands van de jaren negentig) terug. We verwachten dus weer (stevige) gitaren en lekkere riffs.

Gezien het vaker terugkerende thema van ‘underdog’ in de teksten op het album, zou het heel logisch geweest zijn als Tucker het album vernoemd had naar track zeven. Maar hij koos heel bewust niet voor een tracktitel als albumtitel. Volgens hem is het album in zijn geheel een project en dus te groot om onder één titeltrack te scharen.

I didn’t wanna go with a stereotypical ‘pick a track, call it that’. Tucker Beathard

Albumhoes en tracklist

Vanaf vrijdag 17 november is “Dear Someone” verkrijgbaar voor download en streaming. Vanzelfsprekend nemen we het album die dag ook op in ons wekelijks overzicht van albumreleases.

Dear Someone - Tucker Beathard

 1. Boys That Make The Most Noise
 2. I’ll Take On The World With You
 3. Same Kinda Different
 4. Momma And Jesus
 5. Rock On
 6. FaithfulLissie
 7. Underdogs
 8. Fight Like Hell
 9. Whiskey In A Wine Glass
 10. 20-10 Tennessee
 11. Home Sweet USA
 12. Better Than Me
 13. Ride On

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty