Debuutalbum Jordan Davis verschijnt in maart

17 januari 2018 | Albums, Nieuws | 0 Reacties

In mei vorig jaar had Jordan Davis de eer om onze ‘Spotlight Series‘ te openen. Zijn debuutsingle “Singles You Up” was toen net uit en het catchy deuntje kwam goed uit de startblokken. Binnenkort is het tijd voor het grote werk, dan verschijnt zijn debuutalbum.

Jordan Davis

Jordan groeit op in Shreveport (Louisiana) en speelt al sinds jonge leeftijd gitaar. Muziek en baseball zijn z’n grootste hobby’s en uiteindelijk kiest hij voor de eerste. In 2012 trekt hij naar Nashville met de droom om ooit een succesvol artiest te worden.

Hij begint, zoals zovelen, onder aan de ladder als songwriter en krijgt de kans songs te schrijven voor grote namen als George StraitKenny Chesney, Lonestar, Carrie Underwood en Billy Currington. In 2016 volgt dan het felbegeerde platencontract bij Universal Music Group Nashville, waarvan “Singles You Up” de eerste vrucht is.

Singles You Up

Jordan Davis - Singles You Up (single)
Jordan Davis – Singles You Up (single)

De single bleef in de Billboard ‘Hot Country Songs’ hitlijst tot op heden steken op een 26e positie, maar wint op dit moment weer momentum. Het nummer heeft een behoorlijke pop-vibe en het is lekker meezingen met het refrein, iets dat er voor zorgt dat het ook in de ‘Country Airplay’ lijst goed doet.

Jordan zingt over een man die verliefd is op de vriendin van een ander en hoopt dat die ander haar verlaat.

Jordan Davis | "Singles You Up"
If he ever singles you up, if he’s ever stupid enough
I’ma be the first one calling you baby (baby)
If he ain’t holding you tight, if he ain’t treating you right
I’ma be the first one calling him crazy (crazy)
‘Cause girl, it’s just a matter of time until you find
That the right guy’s staring you back into your eyes, right now
No rush, but if he ever singles you up

Om nog wat extra vaart te creëren is er recentelijk een videoclip uitgebracht. Het is een soort ‘road movie’ die is opgenomen in het  westen van Texas. Druk op play hieronder om deze te bekijken.

Home State

De titel van zijn debuutalbum is “Home State” en het bevat twaalf tracks die allemaal (mede) geschreven zijn door Jordan zelf. Enkele van de andere songwriters waarmee Jordan samenwerkte zijn Seth Ennis en zijn broer Jacob.

Making this record has been one of the most rewarding things I’ve ever done. I want to thank everyone who was involved in bringing this to life, especially to my producer Paul Digiovanni and the songwriters that helped me create these songs. I can’t wait for y’all to hear it.

— Jordan Davis

In februari start Jordan’s eerste headlining tour, de ‘White Wine and Whiskey Tour’. Support-act bij die optredens is Jillian Jacqueline.

tracklist
Home State - Jordan Davis
klik om de albumhoes te vergroten

Home State

Jordan Davis

1
Take It From Me
2
Going ‘Round
3
More Than I Know
4
Slow Dance In A Parking Lot
5
Singles You Up
6
Sundowners
7
Tough To Tie Down
8
Made That Way
9
So Do I
10
Selfish
11
Dreamed You Did
12
Leaving New Orleans

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *