Debuutalbum Hot Country Knights verschijnt in mei

5 maart 2020 | Albums | 0 Reacties

Na de release van hun debuutsingle “Pick Her Up”, enkele weken geleden, heeft de door de jaren ’90 ge├»nspireerde countryband Hot Country Knights details van hun aanstaande debuutalbum bekendgemaakt.

The K Is Silent

De titel van het album is “The K Is Silent” en de releasedatum is gepland voor vrijdag 1 mei 2020. Volgens de band wordt het een typisch jaren ’90 album.

De albumhoes heeft een groot ‘sci-fi’ gehalte, waarin we een niet zo subtiele hint naar de country-punk uit de jaren ’80 en ’90 zien. Knights on sneakers?

Hot Country Knights - The K Is Silent
Hot Country Knights – The K Is Silent

De band van frontman Douglas ‘Doug’ Douglason staat onder contract bij UMG Nashville. In april starten ze met de ‘One Knight Stand Tour’, waarmee ze vooralsnog alleen Amerikaanse steden aandoen.

Hot Country Knights banner
Hot Country Knights

Tracklist

Op het album verschijnen tien songs, waarvan de groep er op twee samenwerkt met hitmakers uit de jaren ’90. Op hun debuutsingle “Pick Her UP” zagen we Travis Tritt al voorbij komen. De andere song is “You Make It Hard”, waaraan Terri Clark meewerkt.

Tracklist

1Hot Country Knights
2Pick Her Up(feat. Travis Tritt)
3Asphalt
4Moose Knuckle Shuffle
5Then It Rained
6Wrangler Danger
7Mull It Over
8Kings Of Neon
9You Make It Hard(feat. Terri Clark)
10The USA Begins With US

Alle songs zijn (mede) geschreven door Dierks Bentley, samen met zijn trouwe producer Brett Beavers en enkele anderen. Brett, verantwoordelijk voor de productie van de eerste zes studioalbums van Dierks, schreef mee aan acht songs.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *