De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Debuutalbum Hot Country Knights verschijnt in mei

Na hun debuutsingle is het nu tijd voor een volwaardig album.

Na de release van hun debuutsingle “Pick Her Up”, enkele weken geleden, heeft de door de jaren ’90 geïnspireerde countryband Hot Country Knights details van hun aanstaande debuutalbum bekendgemaakt.

The K Is Silent

De titel van het album is “The K Is Silent” en de releasedatum is gepland voor vrijdag 1 mei 2020. Volgens de band wordt het een typisch jaren ’90 album.

De albumhoes heeft een groot ‘sci-fi’ gehalte, waarin we een niet zo subtiele hint naar de country-punk uit de jaren ’80 en ’90 zien. Knights on sneakers?

Hot Country Knights - The K Is Silent

De band van frontman Douglas ‘Doug’ Douglason staat onder contract bij UMG Nashville. In april starten ze met de ‘One Knight Stand Tour’, waarmee ze vooralsnog alleen Amerikaanse steden aandoen.

Hot Country Knights banner

Tracklist

Op het album verschijnen tien songs, waarvan de groep er op twee samenwerkt met hitmakers uit de jaren ’90. Op hun debuutsingle “Pick Her UP” zagen we Travis Tritt al voorbij komen. De andere song is “You Make It Hard”, waaraan Terri Clark meewerkt.

  1. Hot Country Knights
  2. Pick Her Up (feat. Travis Tritt)
  3. Asphalt
  4. Moose Knuckle Shuffle
  5. Then It Rained
  6. Wrangler Danger
  7. Mull It Over
  8. Kings Of Neon
  9. You Make It Hard (feat. Terri Clark)
  10. The USA Begins With US

Alle songs zijn (mede) geschreven door Dierks Bentley, samen met zijn trouwe producer Brett Beavers en enkele anderen. Brett, verantwoordelijk voor de productie van de eerste zes studioalbums van Dierks, schreef mee aan acht songs.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty