De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Debuutalbum Carly Pearce verschijnt op 13 oktober

Na enkele succesvolle singles is het tijd voor haar debuutalbum.

Carly Pearce is één van de aanstormende talenten van dit moment. De paar tracks die ze tot nu toe als losse singles uitbracht, kregen behoorlijk wat airplay op diverse radiozenders en haar eerste single “Every Little Thing” vertoefde zelfs enige tijd in de Top 20.

Binnenkort is het tijd voor haar debuutalbum, waarvan ze de details gisteren bekend heeft gemaakt.

Eerste stappen

Carly Pearce is geboren in Marion (Indiana) waar ze een ‘dropout op school’ werd. Aspiraties om het als muzikant te maken brachten haar uiteindelijk naar Nashville. Ze bereikte ‘Music City‘ via een omweg langs ‘Dollywood‘ waar ze enkele dagen per week optrad en haar skills verder vergrootte.

Dollywood logo

Na haar aankomst in Nashville was Sony Music de eerste die haar talent erkende en haar een zogenaamd ‘development contract’ aanbood. Ze kon aan de gang en muziek maken met en voor anderen.

De doorbraak

Sinds ze in 2016 door de Josh Abbott Band werd gevraagd voor het duet “Wasn’t That Drunk“, is het snel gegaan. Ze werd door dit mooie nummer bekend bij het grote publiek en kreeg de kans om samen te werken met de grote songwriter en producer Busbee.

Carly Pearce

Het resultaat was “Dare Ya” en het mooie “Every Little Thing”, haar debuutsingle. Hierop laat ze horen over een fantastische stem te beschikken en de arrangementen van Busbee zetten de songteksten op de juiste manier en momenten kracht bij. Bekijk en beluister de videoclip van het nummer onderaan dit artikel.

De deal

Big Machine Label is er als de kippen bij om dit talent een contract aan te bieden. Een talent als dit konden ze eenvoudigweg niet laten lopen. Ze tekende het contract en kon gaan werken aan haar debuutalbum.

Eerder dit jaar verscheen de track “If My Name Was Whiskey”, nog een mooie teaser om haar groeiende fanbase voor te bereiden op haar aanstaande debuutalbum.

Het debuutalbum

Zojuist werd bekendgemaakt dat haar debuutalbum op vrijdag 13 oktober verschijnt. De titel is gelijk aan haar grootste hit tot nu toe “Every Little Thing”.

My journey has been long, but so worth it each time I hear “Every Little Thing” on the radio or sung back to me from a crowd. I’m so grateful and excited to share more of the songs I wrote alongside some of my biggest inspirations, and those where others penned the words of my story. I hope this album will be worth the wait … I know it has been for me! Carly Pearce

Op het album staan in totaal dertien tracks, die geschreven zijn door grote namen als Shane McAnally, Hillary Lindsey en busbee. Later dit jaar gaat ze op tournee met Brett Young .

Every Little Thing - Carly Pearce

 1. Hide The Wine
 2. Careless
 3. Every Little Thing
 4. Everybody Gonna Talk
 5. Catch Fire
 6. If My Name Was Whiskey
 7. Color
 8. I Need A Ride Home
 9. Doin’ It Right
 10. Feel Somethin’
 11. You Know Where To Find Me
 12. Honeysuckle
 13. Dare Ya

Hieronder de videoclip van de mooie titeltrack:Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty