Gisteren konden Amerikaanse countryfans de bekendmaking zien van de belangrijkste nominaties voor de 52e CMA Awards. In de uitzending van ‘Good Morning America’ maakten Luke Bryan, Dan + Shay en Sugarland de namen bekend in de belangrijkste categorieën. Ze deden dit vanuit het pas geopende Luke’s 32 Bridge Food + Drink bar in Nashville.

Meteen na deze aankondiging werden de nominaties in de overige categorieën via internet gepubliceerd. Wij geven je hieronder het complete overzicht.

Verrassingen

Zoals we de laatste jaren gewend zijn, heeft ook dit keer Chris Stapleton een groot aantal nominaties op zak. Ook dit jaar heeft hij er maar liefst vijf, waaronder die voor ‘Entertainer of the Year’.

Verrassingen waren dit jaar de relatieve nieuwkomer Luke Combs en Jason Aldean. Die eerste heeft twee nominaties (‘Male Vocalist of the Year’ en ‘New Artist of the Year’), maar gezien zijn opkomst in de countryscene zijn die meer dan verdiend.

Jason is eindelijk weer terug, nadat hij de laatste twee jaar nul nominaties kreeg. Hij is genomineerd in de categorieën ‘Entertainer of the Year’, ‘Single of the Year’ en ‘Musical Event of the Year’. Die laatste twee beide met “Drowns The Whiskey”.

Ontbrekende namen zijn die van Eric Church, Blake Shelton en Garth Brooks. Maar ook getalenteerde nieuwkomers als Carly Pearce, Kane Brown en Ashley McBryde ontbreken.

De genomineerden

Entertainer of the Year

Opvallend is dat er in deze lijst geen vrouwelijke artiesten staan…

Female Vocalist of the Year

Male Vocalist of the Year

Album of the Year

New Artist of the Year

Song of the Year

Single of the Year

Vocal Duo of the Year

Vocal Group of the Year

Musical Event of the Year

Music Video of the Year

Musician of the Year

  • Jerry Douglas
  • Mac McAnally
  • Derek Wells
  • Paul Franklin
  • Dann Huff

Uitreiking

De CMA Awards worden op woensdag 14 november 2018 uitgereikt in de Bridgestone Arena in Nashville. Brad Paisley en Carrie Underwood zijn voor de 11e achtereenvolgende keer de presentatoren van ‘Country Music’s Biggest Night’.

De dag na de uitreiking geven we je vanzelfsprekend weer een overzicht van de winnaars (en verliezers). Stay tuned…!

Copyrightinfo afbeeldingen

© Jeff Lipsky (foto Brad Paisley) en Randee St. Nichols (foto Carrie Underwood)