De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

De eerste twee headliners van Rotterdam Bluegrass Festival zijn bekend

Het Rotterdam Bluegrass Festival viert dit jaar een mooi jubileum!

Het Rotterdam Bluegrass Festival viert dit jaar een mooi jubileum, de 2020 editie van dit festival is namelijk de tiende editie! De vertrouwde locatie blijft, en ook dit jaar weer is de toegang gratis!

Rotterdam Bluegrass Festival

Wat in 2009 begon als een buurtfeest, is uitgegroeid tot een drie-daags internationaal muziekevenement waar niet alleen buurtbewoners en Rotterdammers op af komen, maar muziekliefhebbers uit heel Nederland, Europa en ver daarbuiten.

In de afgelopen 10 jaar stonden artiesten als Tony Trishka (VS), Sierra Hull (VS), The Po’ Ramblin’ Boys (VS) en Hackensaw Boys (VS) op het podium en zijn de bezoekersaantallen van 250 naar bijna 20.000 gestegen.

En ook in 2020 wordt dit succesvolle festival dus weer georganiseerd. Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni kun je op het Pijnackerplein (Oude Noorden) in Rotterdam weer terecht voor een nieuwe uitvoering van dit gezellige muziekfestival

Eerste twee headliners

De organisatie heeft de eerste twee headliners bekendgemaakt: Rob Ickes & Trey Hensley en Whiskey Shivers. Beide zijn afkomstig uit de Verenigde Staten

Rob & Trey geven, naast hun optreden op zaterdag, een dag later ook nog een unieke workshop dobro en gitaar. Dat, gecombineerd met het gegeven dat dit optreden de enige Nederlandse show van dit duo in 2020 is, is reden genoeg om naar Rotterdam af te reizen.

Whiskey Shivers zijn op vrijdag de headliner. Hieronder stellen we deze twee bands even kort aan je voor.

Rob Ickes & Trey Hensley

Dit duo bestaat uit twee virtuozen op gitaar (Trey Hensley) en dobro (Rob Ickes), beide gezegend met mooie, warme country stemmen.

Rob Ickes en Trey Hensley

De stijl van Rob Ickes en Trey Hensley is een mix van blues, bluegrass, country, rock en stringbandmuziek van de hoogste plank. Ickes heeft maar liefst 15 keer de titel ‘IBMA Dobro Player of the Year’ op zijn naam staan. Trey Hensley is een gitaarwonder die op elfjarige leeftijd al zijn debuut maakte in de legendarische Grand Ol’ Opry in Nashville.

Ze hebben met vele grote namen samengewerkt zoals Taj Mahal, David Grisman, en Molly Tuttle. Op Hun laatste album “World Full Of Blues” (2019) werken zij samen met Taj Mahal en de country legende Vince Gill. Een absolute ‘must see’ tijdens Rotterdam Bluegrass Festival 2020.

Website Spotify Instagram

Whiskey Shivers

Neem vijf getalenteerde muzikanten, een hand vol Bluegrass, mix dit samen met een scheutje Punk en schenk het mengsel uit op het podium met dansgraag publiek. Et voilà, de Whiskey Shivers!

Whiskey Shivers

De Washington Post beschrijft hun muziek als Apocalyptische Americana, anderen als razende bluegrass met een spirit van punk.

De uitbundigheid van Frontman Bobby Fitzgerald is daarbij besmettelijk. Het is dan ook onmogelijk om stil te zitten tijdens hun show. Een optreden van Whiskey Shivers is altijd één groot feest waarbij iedereen los mag gaan.

Website Spotify Instagram

Festivalinfo

Datum: vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020
Locatie: Pijnackerplein, Rotterdam
Tijden: vrijdag 16:00-23:00 | zaterdag 12:00-23:00 | zondag 12:00-21:30
Entree: gratis

Website Instagram


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty