Singer/songwriter David Olney overleden

20 januari 2020 | Nieuws | 1 reactie

Op zaterdag 18 januari is Singer/Songwriter David Olney op 71 jarige leeftijd op het podium overleden.

David, die net begonnen was aan zijn set tijdens het 30A Songwriters Festival in Florida, verontschuldigde zich tijdens zijn derde song bij het publiek en sloot zijn ogen. Hij bleef stil zitten op zijn stoel, gitaar om zijn nek, waardoor het net leek alsof hij even een pauze nam..

Na enige tijd ontstond er natuurlijk verwarring en ongerustheid, waarna de toegesnelde hulpdiensten hem nog probeerde te reanimeren. Dit was echter tevergeefs, hij overleed ter plekke aan de gevolgen van een hartaanval.

Amy Rigby stond op dat moment samen met David op het podium. In een bericht op haar social media kanalen schreef ze het volgende over deze tragische gebeurtenis:

Olney was in the middle of his third song when he stopped, apologized and shut his eyes. He was very still, sitting upright with his guitar on, wearing the coolest hat and a beautiful rust suede jacket we laughed about because it was raining like hell outside the boathouse where we were playing — I just want the picture to be as graceful and dignified as it was, because it at first looked like he was just taking a moment.

Amy Rigby
David Olney
David Olney

David Olney verhuisde in 1973 naar Nashville, waar hij de band The Y-Rays oprichtte. Zijn eerste soloalbum “Eye Of The Storm” verscheen in 1986, waarna er nog ruim twintig zouden volgen. Volgens insiders had hij net een nieuw album opgenomen, materiaal dat hopelijk de weg naar zijn fans nog vindt.

David Olney laat zijn vrouw en twee kinderen achter.

R.I.P. David.

1 Reactie

  1. Bizar bericht toch! Je zal met hem op het podium staan maar…je zal in de zaal zitten! Ik was hier best bang voor toen destijds Tim McGraw neerging in Dublin. Niet fijn, voor niemand. Maar wel een hele memorabel en waardige dood zo in het harnas. Kan het eigenlijk beter? Dit is voor een artiest natuurlijk een topverhaal als je aan de hemelpoort komt, toch? Maar goed, everybody wants to go to heaven, nobody wants to go now…………… still……….he went

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *