Darius Rucker te gast bij BBC programma

31 mei 2017 | Nieuws | 0 Reacties

Charleston (South Carolina) is dé hometown van Darius Rucker. De countryster en ex-frontman van Hootie & The Blowfish is er geboren, speelde er zijn eerste gigs, vernoemde in 2010 een album naar de stad en heeft er sinds kort zelfs zijn eigen boulevard. Het is dus niet verwonderlijk dat juist hij door de BBC als ambassadeur van Charleston wordt gezien.

Toenemende populariteit in Europa

Darius Rucker - Melkweg 170306
Darius Rucker – Melkweg 170306

Daarnaast is Darius natuurlijk erg populair in het Verenigd Koninkrijk. De uitverkochte concerten, waaronder op het Country 2 Country festival van dit jaar, hebben zijn fanbase alleen maar verder vergroot.

Datzelfde geldt overigens voor Nederland en België. Zijn concert in de Melkweg in maart 2017 werd een waar countryfeest met mooie muzikale uitstapjes naar andere genres.

USA Through Music

In het najaar zendt de BBC een serie programma’s uit waarin enkele Amerikaanse steden centraal staan. Deze steden worden bekeken door de ogen van muzikanten met een passie voor de stad en het omliggende gebied. En voor Charleston S.C. was de keuze voor Darius dus een hele logische.

Afgelopen weekend vond het interview plaats met Darius voor de aflevering over Charleston SC. De locatie van dit interview was de club waar Darius in het begin van zijn carrière regelmatig concerten gaf, The Windjammer. Het lag aan de basis van zijn doorbraak.

The Windjammer was one of the first places we really started playing in Charleston

— Darius Rucker

De uitzendingen starten in september en lopen door tot het einde van 2017. Op welke BBC-zender het programma precies wordt uitgezonden is nog niet bekendgemaakt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *