De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Darius Rucker met Drake White in Melkweg

Wow, een spetterende maandagavond.

Normaal niet de meest spetterende avond van de week, maar maandagavond 6 maart was daarop een dikke uitzondering. De grote zaal van de Melkweg veranderde in een uitverkochte feesttent. Drake White en Darius Rucker kregen de zaal helemaal vol én in beweging. Het was een hele mooie avond vol goede muziek, countrymuziek en andere soorten.

Drake White

De voor velen nog wat onbekendere Drake White mocht de avond openen. Met zijn authentieke songs en zijn eigen stijl van optreden wist hij al snel de zaal voor zich te winnen. Hij heeft er ongetwijfeld een groot aantal fans bij gekregen!

We spraken meerdere bezoekers na afloop die van mening waren dat hij, wanneer hij een waardige opvolger van zijn debuutalbum “[Sparkdrake-white-2016-spark/)” uitbrengt, de volgende keer zelf makkelijk de kleine zaal vol moet krijgen.

Setlist Drake White

Met uitzondering van de cover zijn alle nummer natuurlijk van zijn debuutalbum “[Sparkdrake-white-2016-spark/)“.

 1. It Feels Good
 2. Heartbeat
 3. Story
 4. Equator
 5. Back To Free
 6. With A Little Help From My Friends (Beatles cover)
 7. Makin’ Me Look Good Again
 8. Livin’ The Dream

Darius Rucker

Na de pauze gaat het feest eigenlijk meteen verder. De opzwepende beat van het openingsnummer “Lighter Up” zet meteen de toon voor de avond. Het is een energieke show, afgewisseld met met mooie rustige nummers zoals “It Won’t Be Like This For Long” en “Don’t Think I Don’t Think About It”. Het publiek komt snel in ‘Southern sferen’ en dat gevoel blijft de hele avond hangen.

Darius mag deze avond dan wat rugproblemen hebben, hiervan is weinig te merken. Hij beweegt over het podium en betrekt ook het publiek links en rechts van het podium bij de show. Dat hij niet springt en bouncet is deze 50-jarige snel vergeven, en wellicht ook onnodig. 🙂

Great songs

Er was tijdens het concert ook ruimte voor andere muziekstijlen. Daar waar Drake White eerder al een Beatles nummer speelde, besloot Darius Rucker ongeveer halverwege het concert twee compleet verschillende nummers en stijlen te coveren.

Het gaat er helemaal niet om of iets hip-Hop, rock, blues, country of pop is. Dat is in hokjes denken. Slechts één ding is belangrijk: Is het een ‘great song’? Darius Rucker

Daarna werden de onmiskenbare klanken van de all-time classic “Friends In Low Places” ingezet. De zaal vindt dit overduidelijk ook een great song en zingt uit volle borst mee. “That is a great song” zegt Darius na het nummer, “But so is this”. Waarna hij tot grote verbazing en bewondering “Diggity” van Blackstreet inzet.

Het typeert de avond. Speels, energiek en muziek staat centraal, alle soorten muziek. Dit onderstreept hij nog maar een keer wanneer hij als laatste toegift “Purple Rain” van Prince speelt. Wat een gave afsluiting van een gave avond!

Setlist Darius Rucker

 1. Lighter up
 2. Radio
 3. Southern State Of Mind
 4. If I Told You
 5. True Believers
 6. 1st Time °
 7. It Won’t Be Like This For Long
 8. Don’t Think I Don’t Think About It
 9. Friends In Low Places (Garth Brooks cover) °
 10. No Diggity (Blackstreet cover) °
 11. This °
 12. Let Her Cry °
 13. Alright
 14. Hold My Hand °
 15. Homegrown Honey
 16. Only Wanna Be With You
 17. Come Back Song
 18. So I Sang
 19. Wagon Wheel
 20. Purple Rain (Price cover) °

° Andere (nieuwe) nummers of covers.

Snel terug

Na afloop wandelt Darius en zijn band door het nog aanwezige publiek naar de bar achterin de zaal. Het is logisch dat ze na zo’n energieke show dorst hebben, maar ze willen ook gewoon wat fans ontmoeten. Fotomomenten en handtekeningen worden uitgedeeld en hier en daar is er zelfs ruimte voor een praatje. Ongedwongen en normaal, maar toch uitzonderlijk. Net als het concert.

We hoorden geruchten dat het nu niet weer twee jaar gaat duren voordat ze terugkomen. En dat hopen we van harte!


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty