De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Darius Rucker krijgt hulp van vrienden op nieuwe album

Hij kan het prima alleen, maar dit is wel heel veel fun!

Op 20 oktober aanstaande komt het nieuwe album van Darius Rucker uit. De titel is “When Was The Last Time” en het is zijn vijfde studioalbum uit zijn succesvolle countryperiode.

En we hopen dat er nog veel volgen en dat deze ‘periode’ nog lang voortduurt. Want Darius staat garant voor mooie countrysongs en fantastische concerten. Concerten waarbij hij – niet geheel vreemd gezien zijn muzikale reis – allerlei soorten muziek voorbij laat komen. Darius benchmark is heel simpel: “It has to be a great song, no matter what the genre is”.

Great songs

Darius Rucker - Melkweg 6 maart 2017

En ook op zijn nieuwe album staan gegarandeerd weer enkele juweeltjes. De eerste twee singles die hij met ons deelde beloven veel goeds. Het mooie “If I Told You” voerde in juni al even de Country Airplay hitlijst van Billboard aan en de tweede single “When Was The Last Time” probeert dat succes nu te evenaren.

Beiden zijn veelbelovende voorproefjes voor het nieuwe album. Een album waarop hij samenwerkte met bekende songwriters als Shane McAnally, Zach Crowell, Ashley Gorley, Josh Osborne en Ross Copperman.

Hulp van vrienden

Darius is meer dan capabel om een album alleen vol te zingen, maar toch heeft hij voor dit album enkele ‘big shots’ opgeroepen voor een samenwerking.

Track zeven op het album is een cover van “Straight To Hell”, een nummer uit de jaren ’80 van Drivin’ ’N’ Cryin’. Darius wordt op deze cover bijgestaan door niemand minder dan Jason Aldean. En Luke Bryan. En Charles Kelley (van Lady Antebellum). Dat moet vuurwerk worden!

“Straight to Hell’ was huge in my day. When it was played in the bar, every single person in the bar was singing and hugging their best friend. I’ve wanted to cut that song since I came to Nashville, and I kept saying I was going to cut it someday. For this record, I was thinking about cutting it. Then Charles Kelley called me out of the blue and says, ‘Man, I was just listening to Drivin’ N’ Cryin’s “Straight to Hell” and I think you should cut it, and you should let me sing on it. Darius Rucker

Een uitnodiging die Darius zag voor het teken dat de tijd gekomen was om zijn wens te vervullen. En aangezien Charles goede vrienden is met Jason en Luke, werd het feestje al snel groter.

Tracklist

We moeten nog tot 20 oktober geduld hebben voordat het album gereleased wordt, maar hieronder alvast de tracklist en albumhoes. Het aftellen kan beginnen!

When Was The Last Time - Darius Rucker

 1. For The First Time
 2. Bring It On
 3. Life’s Too Short
 4. If I Told You
 5. Don’t
 6. Twenty Something
 7. Straight To Hell (feat. Jason Aldean, Luke Bryan, Charles Kelley)
 8. Count The Beers
 9. Another Night With You
 10. Hands On Me
 11. She
 12. Story To Tell

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty