De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Dan + Shay schrijven geschiedenis met hun derde album

Het jaar 2018 kon al niet meer stuk voor Dan + Shay, maar deze week kan het duo weer een fles bubbels opentrekken.

Dan Smyers en Shay Mooney schrijven namelijk geschiedenis met het naar zichzelf vernoemde album "Dan + Shay" dat op 22 juni uitkwam.

Deze week voert hun single “Tequilla” de ‘Country Airplay’ hitlijst aan en vinden we het nieuwe album terug op nummer 1 in de ‘Top Country Albums’ hitlijst. Dit is niet alleen een mijlpaal in hun carrière, het is ook de eerste keer sinds 2009 dat een duo dit voor elkaar krijgt.

Dan Smyers + Shay Mooney

Dan Smyers en Shay Mooney komen elkaar in december 2012 tegen en schrijven al binnen enkele dagen hun eerste songs. De chemie is overduidelijk en met hun talenten vullen ze elkaar prima aan.

Eén van hun eerste songs wordt meteen gereserveerd door niemand minder dan de Rascal Flatts. Niet lang daarna worden ze opgepikt door een platenmaatschappij en kunnen ze gaan werken aan hun debuutalbum.

Dan + Shay - Melkweg 12 december 2017

De rest is bekend. Met hun eerst twee albums “Where It All Began” (2014) en “Obsessed” (2016) veroveren ze de harten van vele countryfans en scoren ze hit na hit.

In december 2017 kwamen ze ook naar Nederland voor een fantastisch concert in de Melkweg in Amsterdam.

“Dan + Shay”

Op 22 juni 2018 verschijnt hun derde studioalbum “Dan + Shay“. Het is een bewuste keuze om hun namen juist aan dit album te geven, en niet aan bijvoorbeeld hun debuutalbum.

Dit is namelijk het album dat ze altijd wilden maken, het album waarvoor ze ‘alles uit de kast gehaald hebben’ bij het schrijven en produceren ervan.

Tijdens de totstandkoming van dit album hebben ze de lat hoog gelegd en daardoor ontdekt wie ze als muzikant zijn en wat ze allemaal in hun mars hebben. Dan zegt in een interview dit over hun aanpak:

We’ve put out these two records and had a certain amount of success with those, and it definitely put a lot more pressure on us. When we were writing and in the studio, it’s like, ‘Is this idea better than everything we’ve ever put out to this day?’.

And if it wasn’t, we kept on digging.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty