De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Dan + Shay met Joe Buck in Melkweg

Saving the best for last?

Het concert van 12 december in de Melkweg in Amsterdam vormde niet alleen de afsluiting van een erg succesvolle Europese Tour, het was ook nog eens Dan en Shay’s allerlaatste show van 2017. De twee vrienden en hun band gaven nog één keer 110 procent voordat ze huiswaarts keren om de feestdagen met familie en vrienden te vieren.

Joe Buck, voor de meeste al een ‘oude bekende’, mocht openen en deed dat wederom verdienstelijk.

Joe Buck

Het eerste dat in ons opkwam direct na zijn optreden was: “Joe Buck 2.0”. Hij tekende onlangs een contract bij Ilse DeLange, waarmee een deel van zijn droom uitkwam. Achterover hangen en afwachten is niet het devies van Joe. De mogelijkheid om in ‘Music City‘ songs te schrijven en op te nemen en greep hij met beide handen aan. Een maandje hard werken, contacten leggen, netwerken en natuurlijk ook partying in Nashville, werpen duidelijk haar vruchten af!

Met mooie, nieuwe songs, zelfverzekerd(er) en met een nóg betere stem stond hij op de bühne om wederom te openen voor een grote naam uit Nashville. Het zou ons niets verbazen wanneer daar ondertussen iedere keer zijn naam valt bij de vraag: “We’re gonna play in Amsterdam, who’re we gonna call to support us?”.

Joe is druk bezig met opnames en gaat binnenkort zijn songs releasen. Of het een EP, of misschien zelfs een LP wordt of losse nummers, konden we hem helaas niet vragen. We zaten ‘gevangen’ in de menigte voor het podium bij de show van Dan + Shay. Maar met de ontwikkeling die Joe nu doormaakt, zien we hem maar zo over enkele tijd als headliner.

Wat ons betreft kan hij al na gaan denken over de vraag: “Who am I gonna call…”

Setlist

 1. Black
 2. Find The Words
 3. Darker By The Day
 4. Anymore
 5. Love Like That
 6. Some Other Guy
 7. Good Break-up Song

Dan + Shay

Country music leeft in Europa en Europa heeft de Amerikaanse artiesten ook veel te bieden. Overdag genieten ze van de oude steden en snuiven de cultuur (en soms een andere sterke geur) op, ’s avonds worden ze keer op keer verrast door de Europese countryfans. Ook Dan Smyers en Shay Mooney zijn onder de indruk van de ontvangst hier. Uitverkochte zalen met een uitzinnig publiek, dat luistert en meezingt en -springt in plaats van onderling te praten. Dat is energie die artiesten terugbetalen aan de zaal!

Bonfire

Buiten was het guur en koud, maar binnen was het ‘cozy’ en warm. Dan Smyers vatte het treffend samen toen hij zei dat het hem aan zijn jeugd deed denken; een kille nacht die memorabel werd door wat gitaren, een stel vrienden om een bonfire en heerlijk muziek maken. En daar leek het wel op, de Oude Zaal van de Melkweg was warm, zat vol met countrymuziekvrienden en was zeker memorabel.

Dan + Shay logo

All Nighter

“All Nighter” was niet alleen het openingsnummer van het concert van Dan + Shay, maar eigenlijk ook hun motto voor de avond. Dan zei meerdere keren dat hij het liefst alle nummers zou spelen en dat hij de hele nacht door zou willen gaan. Natuurlijk was dit onmogelijk. Niet alleen vanwege tijdsgebrek, maar ook omdat daarvoor hun energie niet toereikend kan zijn. Charmeur Dan rent over het podium, van links naar rechts, van achter naar voor en zweept het publiek op.

Shay is misschien minder atletisch gebouwd, zijn stem daarentegen is goed voor een gouden medaille. Wat een fenomenale stem. Dat is goed merkbaar op hun albums, maar live valt dat minder op tussen het geweld van de gitaren en drums. Totdat er door Dan even ruimte gemaakt wordt voor een vocaal hoogstandje van zijn vriend. Wow!

This guy has got the beste voice in country music Dan Smyers

En met 'this guy' bedoelde Dan natuurlijk zijn vriend en compaan Shay.

Een onvergetelijke show

Veertien tracks van hun “Where It All Began” en “Obsessed” albums vlogen ons in rap tempo om de oren, waaronder de hits “From The Ground Up”, “Nothin’ Like You”, “How Not To” en hun huidige single en recente Zondag Flix “Road Trippin’“. Deze werden afgewisseld door een viertal covers waaronder Bon Jovi’s “You Give Love A Bad Name” en het herkenbare “I Like The Sound Of That” van Rascal Flatts, een track waaraan Dan en Shay meeschreven.

“When, not if, we are coming back to Amsterdam, who will be there?” vraagt Dan, waarop het overgrote deel van de zaal zijn of haar hand in de lucht steekt. Daarop verklapt Dan nog dat er – hopelijk al in de eerste maanden van 2018 – nieuwe muziek van Dan + Shay zal verschijnen. Twee dingen om alvast naar uit te kijken…

In de tussentijd kun je, wanneer je maar wilt, nagenieten en terugluisteren met onze Spotify playlist van de setlist.

De twee heren gaven ons en zichzelf een mooi cadeau: een onvergetelijke avond en een mooie afsluiting van een fijn countrymuziekjaar! Wij gaan onze belofte houden, hopelijk doen Dan + Shay dat ook!

Setlist

 1. All Nighter
 2. Nothin’ Like You
 3. Stop Drop + Roll
 4. You Give Love A Bad Name (Bon Jovi cover)
 5. Road Trippin’
 6. Show You Off
 7. What You Do To Me
 8. Lipstick
 9. From The Ground Up
 10. Can’t Say No
 11. Already Ready
 12. I Like The Sound Of That (Rascal Flatts cover)
 13. Lately
 14. How Not To
 15. Mr Brightside (Killers cover)
 16. Obsessed
 17. Forget You (CeeLo Green cover)
 18. 19 You + Me

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty