De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Dale Watson op 11 maart in Paradiso Noord

Op zondag 11 maart is Dale Watson, de ‘keeper of the true country music flame’ in Nederland voor een concert in Paradiso Amsterdam.

Een uitgelezen mogelijkheid dus om te genieten van echte, onvervalste authentieke country. So be there, als je niet aan de overkant van het Kanaal bent voor het Country 2 Country festival!

Dale Watson

Dale Watson

Dale is een uniek karakter in de countrymuziekscene. Hij ziet zichzelf als de ambassadeur van ‘Ameripolitan’, een nieuw genre van authentieke countrymuziek dat een mix is van western swing, honky-tonk, rockabilly en outlaw country. Net als zijn grote voorbeeld Johnny Cash, maakt Dale pure, rauwe country waarin ook de oude meesters als Merle Haggard, George Jones en Waylon Jennings te horen zijn. Maar af en toe ook een vleugje Elvis.

Inspiratie voor zijn muziek haalt hij veelal uit zijn eigen, ruige leven. Naast bijvoorbeeld een bijna fatale overdosis krijgt Dale in 2000 ook te maken met het overlijden van zijn verloofde. Zij kwam om bij een verkeersongeval en liet hem met twee dochters achter.

In zijn songs zet de 55e jarige Dale zich veelvuldig af tegen de ‘gladde popsound’ zoals die volgens hem nu in ‘Music City‘ gemaakt wordt. Ooit was hij betrokken bij een rel met Blake Shelton, die in 2015 op televisie zei dat niemand meer naar ‘grandpa’s music’ wilde luisteren, in ieder geval niet de mensen (lees: jeugd) die album kopen.

Dale’s motto wordt misschien wel het best weergegeven door een zin in de songtekst van “Jonesin’ for Jones”, afkomstig van zijn album “Call Me Insane” uit 2015.

I’m jonesin’ for Jones, since George Jones is gone. Thank God that his music still lives on! Dale Watson – songtekst van “Jonesin’ For Jones

Concert in Paradiso Noord op 11 maart 2018

Op zondag 11 maart staat hij, samen met zijn band de ‘Lone Stars’, op het podium in Paradiso Noord. Het concert begint om 20:30 uur, de deuren gaan een uur daarvoor open. Er is ook een gastoptreden van Miss Celine Lee.

De voorverkoop is reeds gestart, maar er zijn nog tickets verkrijgbaar. Ze kosten 22,70 euro°

Tickets

° Dit is inclusief servicekosten, maar exclusief eventuele bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap.
Let op: Het concert is in Paradiso Noord, aan de IJpromenade 2 (nabij centraal station).

Music maestro

Genoeg gepraat. Voor de mensen die (nog) niet bekend zijn met de muziek van Dale Watson, hebben we hieronder enkele clips en een link naar Spotify opgenomen. En als je wel bekend bent met zijn werk, is het ook weer fijn om even te luisteren.

Dale Watson op Spotify

“Truckstop in La Grange” – Dale Watson


“Nashville Rash” – Dale Watson



Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty