Craig Morgan kondigt nieuw album aan: God, Family, Country

27 maart 2020 | Albums | 0 Reacties

Dat Craig Morgan van vele markten thuis is, is bekend. Als TV presentator, muzikant en zeker als veteraan van het Amerikaanse leger maakte hij al veel mee. Maar ook in zijn privéleven kreeg hij al het nodige ter verduren.

Deze ervaringen geeft hij een plek op zijn nieuwe album “God, Family, Country“, dat op 22 mei verschijnt op het Broken Bow label.

Een eerbetoon naar verleden en toekomst

Craig’s nieuwe release bevat in totaal tien songs. Deze heeft de zanger gesplitst in vijf gloednieuwe tracks en vijf remastered versies van zijn beste en meest betekenisvolle songs uit de periode 2002 – 2008.

Het is daarmee een eerbetoon aan zowel zijn verleden als toekomst.

This album is based on everything that’s happened in my life and my career. I feel like I have some of the most quality songs I’ve ever recorded, and there is a new energy here. After all I’ve been through, I’m at one of the most inspired places I’ve ever been.

Craig Morgan

Release net voor Memorial Day

Als veteraan uit het Amerikaanse leger is het een mooi gebaar dat dit album net voor Memorial Day verschijnt. Onder veteranen heeft hij een grote schare fans, en ook de huidige lichting van de diverse legeronderdelen worden regelmatig door hem bezocht. En getrakteerd op een concert natuurlijk.

Craig Morgan - God, Family, Country
Craig Morgan – God, Family, Country

Dat hij nog altijd begaan is met zijn kameraden in het leger, bleek ook duidelijk tijdens ons bezoek aan de Grand Ole Opry in de zomer van 2018. Daar waren we getuige van een optreden van de sympathieke zanger, en ook tijdens dat korte optreden nam hij weer de tijd om de veteranen in zaal te bedanken voor hun diensten en opofferingen.

Eén van hen mocht zelfs op het podium komen, om door Craig wat aarzelend in het zonnetje gezet te worden en om een staande ovatie van het publiek in ontvangst te nemen.

Eerste singles

Met de aankondiging van het nieuwe album zijn er ook twee tracks vrijgegeven: “The Father, My Son And The Holy Ghost” en “Going Out Like This”.

Die eerste is een eerbetoon aan zijn in 2016 overleden zoon Jerry. Toen goede vriend Blake Shelton dat nummer hoorde, begon deze een succesvolle twitter-campagne om dat gevoelige nummer op nummer 1 van de hitlijsten te krijgen. Hieronder de clip van Craig die in ‘The Circle’ dit nummer zingt, je kunt de emotie zien en voelen. Kippenvel…

Naast de bovengenoemde singles heeft Craig ook zijn versie van Gavin DeGraw’s “Soldier”, en zingt hij samen met Army Airborne Rangers Justin Wright and Andrew Yocovone “Sippin’ On The Simple Life”.

Hieronder de complete tracklist van “God, Family, Country”.

Tracklist

1The Father, My Son And The Holy Ghost
2Soldier
3Going Out Like This
4Whiskey
5Sippin’ On The Simple Life
6God, Family And Country
7That’s What I Love About Sunday
8My Kind Of Woman
9Almost Home
10Lotta Man (In That Little Boy)

Copyright header image: © Nate Griffin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *