De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Countryfestival Middelkerke (België) 2019

In augustus wordt het Belgische Middelkerke omgetoverd tot een stukje Amerika.

Dan wordt er aan de kust een uniek driedaags countryfestival georganiseerd, vol met (hopelijk) zon, zee, strand én countrymuziek in al haar varianten.

Internationale variatie

Op het affiche van het festival vinden we meer dan vijftien internationale acts. Van Amerika tot Belgë en van Ierland tot Nederland, de organisatie is er in geslaagd een mooi, en gevarieerd aanbod samen te stellen dat recht doet aan de verschillende stromingen binnen de countrymuziek.

In een grote tent aan zee kun je van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus genieten van onder andere de gritty sounds van country(rock), de dansbare countrypop tot doorleefde bluegrass klanken. Er is voor elk wat wils!

Countryfestival Middelkerke 2019 - kaart

Randprogramma

En het programma biedt meer dan alleen muziek, er zijn langs de boulevard en in het centrum van de stad ook talloze straatpodia, terrasjes, markten, (dans)workshops, American trucks & cars en een kermis voor de kleintjes. Een echt familie uitje dus, deze activiteiten zijn bovendien gratis toegankelijk.

Line-up

De line-up van het evenement ziet er als volgt uit:

Charlie McCoy | Ramblin’ Boots
Cousin Hatfield | The Young River

Dieter van der Westen | Copperhead Country | Jannet Bodewes
Antoinette & The Bluebonnets | The Cockroach Killers
The Polman Project | Heidi & Fox Gino

Billy Mack | Micky Bronson | Tim Nash
Lucky Jordan | Kris Robyan | Peter Hübner



Programma & Tickets

De evenementen in het centrum en langs het strand zijn gratis toegankelijk, de ticketprijs voor de optredens in de grote tent varieert per dag en begint bij 10 euro.

Hieronder een handig overzicht van het programma in de grote tent, de overige artiesten treden op de straatpodia op.

Donderdag 22 augustus

Heidi & Fox Gino Op donderdag opent het Belgisch/Nederlandse duo Heidi & Fox Gino het festival met een gratis optreden in de grote tent.

Heidi & Fox Gino zijn winnaars van een Texas Sounds International Country Music Award. Ze spelen de overige dagen enkele shows op de straatpodia.

Vrijdag 23 augustus

Op de eerste dag van het festival treden ’s avonds twee artiesten op. Op deze avond kun je in de grote tent genieten van optredens van de good ole country music van de charmante en gepassioneerde Antoinette & The Bluebonnets. Muziek waar je blij van wordt!

De andere band die op vrijdagavond in de grote tent optreedt is The Cockroach Killers. Deze jonge Belgische band speelt een mix van Rock&Roll, traditionele en moderne country.

Zaterdag 24 augustus

Op de zaterdagmiddag en – avond kun je in de grote tent genieten van optredens van: Cousin Hatfield, een Nederlandse formatie wiens optredens altijd een hele belevenis zijn. Met hun mooie vocale harmonieën en de unieke mix van country, western swing, blues en jazz treedt deze formatie door heel Europa op.

De Nederlandse driemansformatie The Young River kent elkaar van de Rockacademie in Tilburg. Nick, Timmy en Gijs brengen een stevige ritmesectie en (rock)gitaren, maar ook klassieke instrumenten als banjo en mandoline op het podium. Het resulteert in een lekker dosis new country.

Bruisend, verrassend en immens populair! Deze award winning band is op een missie en heeft binnen anderhalf jaar de countryscene in Europa stormachtig veroverd.

En niet alleen Europa, want Ramblin’ Boots tradt ook al in Nashville en het bekende Myrtle Beach (South Carolina) op.

Charlie McCoy speelde met Elvis, Bob Dylan, Dolly Parton, Johnny Cash en Roy Orbison, om maar een paar grootheden te noemen…

Hij is lid van de Country Music Hall of Fame en onder andere beroemd vanwege zijn mondharmonica.

Zondag 25 augustus

Ook het programma van de afsluitende dag is de moeite waard. Cousin Hatfield geeft ‘s-middags een tweede optreden, en daarnaast kun je nog genieten van de volgende artiesten:

Jannet Bodewes bereikt niet alleen heel Europa, waar ze diverse Internationale Awards won en show na show speelt, ze heeft zelfs een platencontract in Nashville.

Take a close watch on this heart of yours, want bevlogen en geïnspireerd speelt de Nederlandse formatie The Polman Project nummers van de onmiskenbare grootheid Johnny Cash.

Tussen hun internationale festivals en de start van een uitgebreide theatertour komen Dieter van der Westen en zijn muzikanten met hun uitgebreide muzikale bagage Middelkerke verwarmen met hun opzwepende Americana, Rootsfolk, Indie en groovy Bluegrass.

Ticketprijzen

Wanneer je het festival wilt bezoeken heb je verschillende opties. Je kunt ter plekke een dagkaart kopen, of meteen een passe-partout voor alle dagen.

De grote tent bevindt zich op het Epernayplein, de danstent en kleine tent vind je op de Zeedijk Noord en de straatpodia staan in de Kerkstraat en de Paul de Smet de Naeyerstraat.

Meer informatie over dit unieke evenement vind je op de officiële website.



Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty