De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Country 2 Country festival goes Dutch!

Yeehaw. Ons kleine kikkerlandje krijgt een eigen editie van het grote Country 2 Country!

Dit is het nieuws waar de Nederlandse en Belgische countryfans op hebben gewacht: het Country 2 Country Festival komt in 2019 naar Nederland. En voor de eerste editie wordt meteen flink uitgepakt: Keith Urban is bevestigd als headliner!

Geloof je ons niet? Check dan snel de officiële aankondiging van Mr. Urban himself…


Wow, daar worden we even stil van!

De komst van het festival, en natuurlijk ook die van Keith, is hét bewijs van de stijgende populariteit van countrymuziek in Nederland. En daarnaast ook een mooie erkenning van het enthousiasme van de Nederlandse countryfans.

Dichter bij huis

Dit jaar houden de countryfans dus geld over, een duur ticket en dito verblijf naar Londen, Glasgow of Dublin is niet per se nodig. Natuurlijk is de line-up daar groter en duurt het festival daar drie dagen, maar met Keith Urban als headliner voor de Nederlandse show, belooft het een topavond te worden.

Op maandag 4 maart 2019, een paar dagen voordat het festival op de drie locaties in het Verenigd Koninkrijk van start gaat, komt een gedeelte van de line-up naar Amsterdam voor een onvergetelijke avond in AFAS Live in Amsterdam. Het festival begint al om 17:30 uur, een compleet tijdschema wordt op een later moment bekendgemaakt.

Keith Urban, Brett Eldredge, Drake White én meer!

Naast Keith Urban zijn inmiddels ook Brett Eldredge en Drake White bevestigd. En het wordt nóg mooier, want in de komende dagen/weken zal de line-up verder worden uitgebreid. Houd dus dit artikel in de gaten, we updaten het zodra er meer informatie beschikbaar komt.

Keith Urban

Voor Keith is het het eerste concert in Nederland. Een kans die zijn vele fans in Nederland en België niet mogen laten lopen om deze succesvolle artiest live aan het werk te zien en horen. De in Nieuw-Zeeland geboren artiest verkocht miljoenen albums en won de laatste jaren onder andere vier Grammy’s en twaalf Country Music Awards. Daarmee behoort hij bij de meest succesvolle countrysterren van zijn generatie.

Keith Urban

Het is fantastisch dat we dit prestigieuze countryfestival in Nederland mogen lanceren. Greenhouse Talent heeft zich de afgelopen jaren succesvol gericht op het promoten van countryconcerten in Nederland met onder andere internationale acts als Miranda Lambert, Maren Morris, Luke Combs en Hunter Hayes. Dat Keith Urban nu in het kader van C2C naar Nederland komt is de kers op de taart en toont ook het groeiende draagvlak voor countrymuziek in ons land.” Tom Ketelaar / Greenhouse Talent

Brett Eldredge

De naam Brett Eldredge zal bij menig countryliefhebber ook hoog op het lijstje staan en is zeker een mooie toevoeging aan de line-up. Hij scoorde in de laatste jaren een groot aantal nummer 1 hits, met name in 2016. Zijn hit “Beat Of The Music” is één van de meest aangevraagde songs uit het genre.

Brett Eldredge

Drake White & The Big Fire

Drake White is met zijn band ‘The Big Fire’ geen onbekende meer voor de Nederlandse countryfans. Onlangs nog genoten we van zijn songs bij de CMA Songwriters Round in het Zonnehuis in Amsterdam. Met zijn knallende en energieke live show zal hij zeker ook één van de smaakmakers van het festival worden.

Drake White

Grootse opzet

Tijdens het concert wordt er gebruik gemaakt van twee podiums. Het wordt een avondvullend programma met zowel internationale als nationale artiesten. Een avond die je niet mag missen, zorg dus dat je erbij bent!

De ticketprijzen vind je in onderstaande tabel. De voorverkoop start op vrijdag 2 november om 10:00 uur. Via onderstaande knop kun je je tickets bestellen. Wacht niet te lang, want de verwachting is dat het in no-time is uitverkocht…

Ticket 1 Prijs 2
Golden Seats € 82,90
Categorie 1 € 71,70
Categorie 2 € 66,10
Categorie 3 € 60,50
Rolstoelen € 71,70

1 Het concert is seated, er zijn dus alleen zitplaatsen.
2 Prijs is inclusief servicekosten, exclusief eventuele bijkomende kosten.

  • Koop je tickets alleen via Ticketmaster. Er zijn diverse websites (bijv. topticketshop, viagogo etc.) die tickets voor veel te hoge prijzen aanbieden, maar die geen enkele garantie geven op toegang tot de show.

Over C2C Country 2 Country

De eerste Europese editie van het Country 2 Country festival vond in 2013 in de O2 Arena in Londen plaats en wordt sindsdien jaarlijks in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd. Vorig jaar trok het festival meer dan 50.000 bezoekers. Hiermee is het het grootste countrymuziek festival aan deze kant van de Atlantische Oceaan.

En volgend jaar dus ook in Nederland! Overigens doet het muziekcircus naast Amsterdam ook nog Berlijn aan.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty