De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Country Music Hall of Fame krijgt in 2017 weer drie nieuwe leden

Er worden weer drie personen toegevoegd aan de 'Hall of Fame".

In 2017 krijgen drie personen een permanent plaatsje in de Country Music Hall of Fame in Nashville. Tijdens een personferentie in de Hall of Fame zelf, mocht afgelopen maandag Vince Gill (zelf lid sinds 2007) de namen van de nieuwe leden bekendmaken.

Jerry Reed

Jerry Reed

Jerry Reed Hubbard is een legendarische, maar hier in Europa relatief onbekende, countryzanger uit de jaren ’60 en ’70. Hij werd geboren in Atlanta (Georgia) op 20 maart 1937 en verhuisde in 1962 naar Nashville waar hij bekendheid verwierf als gitarist en songwriter. Enkele van zijn grootste hits zijn “Guitar Man”, “East Bound And Down” en “A Thing Called Love”.

Die eerste werd gecovered door Elvis en “East Bound And Down” is de theme song voor de hitfilm “Smokey And The Bandit” uit 1977. Jerry Reed stierf op 1 september 2008 in Nashville.

Alan Jackson

Alan Alan Jackson

Alan Jackson behoeft geen introductie. Het is eigenlijk verwonderlijk dat hij nog geen lid was van het illustere gezelschap. Hij is één van de bekendste en meest succesvolle countrysterren uit de jaren negentig. De mix van klassieke country en moderne country-invloeden in zijn liedjes geven hem een herkenbaar geluid.

In de negentiger jaren scoort Alan hit na hit met albums als “Don’t Rock The Jukebox” (1991), “A Lot About Livin’ (And A Little ‘Bout Love)” (1992), "Who I Am" (1994), "Everything I Love" (1996) en "High Mileage" (1998). Gedurende zijn, nog voortdurende, carrière scoort hij 26 nummer 1 hits, wint hij talloze awards, werd hij lid van de ‘Grand Ole Opry‘ en in 2001 werd hij geïntroduceerd in de Georgia Music Hall Of Fame. Sinds 2010 heeft hij ook zijn eigen ster op de ‘Hollywood Walk Of Fame’.

Don Schlitz

Don Schlitz

Een wat onbekendere naam wellicht, maar binnen de industrie behoort Don Schlitz tot één van de toonaangevende songwriters in het countrymuziek genre. Zijn eerst hit had hij in 1978 met “The Gambler”, de klassieker vertolkt door Kenny Rogers. Daarnaast is hij (mede) verantwoordelijk voor hits als “On The Other Hand”, Forever And Ever, Amen”, “Deeper Than The Holler”, “Learning To Live Again” en nog vele andere.

In 1993 trad hij al toe tot de Nashville Songwriters Hall Of Fame, en in 2012 tot de Songwriters Hall Of Fame.

Country-Music Hall Of Fame & Museum

Wanneer je in Nashville bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het museum. Hier zijn doorlopend exposities van verschillende artiesten te zien, maar ook een algemene tentoonstelling over countrymuziek.

Hieronder het overzicht van de speciale, tijdelijke tentoonstellingen in 2017, extra achtergrondinformatie over de artiesten kun je lezen op de artiestenpagina’s of hier.

Drake White heeft nog enkele mooie tips voor je bezoek aan Nashville.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty