De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Country Kings & Queens op BBC

Iets om voor op te blijven.

Vrijdagnacht (eigenlijk op zaterdagochtend 29 augustus) zendt BBC Four een tweetal mooie programma’s uit voor de countryliefhebber. Je moet er even voor opblijven, of de recorder aan het werk zetten. Dat laatste is sowieso een goed idee, want de kans is groot dat je het nog wel een keer terug wilt kijken.

Garth Brooks

Om 00:45 uur begint de muzikale documentaire “Country Kings At The BBC“. In 60 minuten wordt ons een chronologisch overzicht voorgeschoteld van 50 jaar country kings bij de BBC. Klassieke nummers en de beste optredens van onder andere de Everly Brothers, Jerry Lee Lewis, Willie Nelson en Garth Brooks, Glen Campbell, Kenny Rogers, Eric Church komen voorbij.

Een uur later begint, je raadt het al, “Country Queens At The BBC“. De insteek is hetzelfde, de ingrediënten vrouwelijker. Emmylou Harris, Tammy Wynette, Taylor Swift en Dolly Parton zijn slechts enkele van de artiesten die aan bod komen.

Overigens worden deze uitzendingen voorafgegaan door een uitzending van het concert van Mumford & Sons op het Reading Festival 2015. Een mooi programma om in de stemming te komen.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty