De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Cole Swindell’s open brief aan Nashville

Een openhartige, open brief.

In de Huffington Post van 10 oktober 2016 verscheen een ingezonden stuk van Cole Swindell met de titel ‘Dear Nashville’. Het is een openhartig, soms ontroerend, verhaal over de negen jaren na het begin van zijn carrière in ‘Music City’. Ook bedankte hij Nashville en iedereen die hem steunde in de donkere dagen die hij daar doormaakte.

Music City

Cole Swindell

Cole’s brief begint met zijn vertrek naar Nashville, een dag die hij nooit meer zal vergeten. Het was zijn vader’s verjaardag en hij brak zijn moeder’s hart met die ‘move’.

Hij neemt ons mee naar de eerste ontmoetingen met artiesten wiens muziek zijn leven zo beïnvloed hebben, zoals bijvoorbeeld Luke Bryan, Dierks Bentley en Eric Church. Iedereen begroette hem met ‘Welcome to Nashville’. Mede daardoor voelde hij zich er meteen thuis.

Welcome to Nashville.

De doorbraak

Cole is onder de indruk van de stad en is vastbesloten om zijn plaats in de countrymuziekindustrie te veroveren. Songwriter of artiest, of beide, het maakt hem niets uit. Zolang hij maar in Music City is. Hij start als T-shirtverkoper bij Luke Bryan’s concerten. Aan het einde van die tour heeft hij enkele liedjes geschreven en zag hij hoe het eraan toegaat in de industrie. Luke en Sony/ATV gaven hem met een songwriting deal een kans om die liedjes uit te werken.

Plotseling zit hij in één ruimte met de songwriters wiens liedjes hij vroeger zo vaak beluisterde. En nu zijn het zijn liedjes die op de radio te horen zijn. Een onbeschrijfelijk goed gevoel. En het betekent dat zijn naam bekender en bekender wordt in de industrie.

Cole Swindell - Cole Swindell

Zo bekend, dat mensen hem steeds vaker vragen waarom hij die liedjes niet zelf zingt. Vanaf 2013 doet hij dat ook met groot succes. Met het nummer “Chillin’ It”, dat op zijn debuutalbum staat, oogst hij dat jaar veel succes.

Donkere dagen

Dat jaar krijgt hij ook het bericht dat zijn vader plotseling is overleden. Cole is in shock en vraagt zich af hoe dat in ‘het plan’ past. Hij is alleen in Nashville, bij wie kan hij aankloppen met zijn verdriet?

Het antwoord is Nashville, Music City, country radio. Het is ondertussen familie geworden en hij krijgt enorm veel steun uit die hoek. Maar ook zijn fans bedelven de zanger onder de steunbetuigingen.

‘Country’ betekent zoveel meer dan alleen het geluid uit je speakers. Voor hem is het één grote familie. Het is hoe je anderen behandelt, hoe je bent opgegroeid. Het zijn songteksten die je leven kunnen veranderen. Dat soort dingen.

Hij sluit af met een bedankje aan iedereen die van invloed was op zijn carrière. DJ’s, collega’s, songwriters, tourpersoneel en de fans.

Link naar de volledige brief: ‘Dear Nashville’ @ Huffington Post.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty