De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

CMA Songwriters Series komt ook naar Nederland

Yeehaw! Wij krijgen onze eigen versie.

Het begon allemaal in 2005 in Joe’s Pub in New York City. Daar werd de eerste ‘CMA Songwriters Series‘ avond georganiseerd, en het was meteen een doorslaand succes.

Joe’s Pub in New York was misschien een onwaarschijnlijke locatie om te starten, je denkt dan eerder aan Music City, maar het maakte wel meteen duidelijk dat er grote belangstelling was voor zo’n format. Sindsdien zijn er meer dan 120 avonden georganiseerd, ook in diverse steden buiten Amerika. Countryfans maken er kennis met het werk van diverse gevestigde namen, én aanstormende talenten.

CMA Songwriters Series 2017

Tijdens deze avonden spelen de artiesten natuurlijk een selectie van hun songs, maar het zijn niet alleen de artiesten die centraal staan. De songs, en het verhaal achter deze tracks, staan in de spotlight.

Storytelling at its best!

Editie 2017

De editie van 2017 ging tijdens het C2C festival in maart van start. Daar stonden Kristian Bush, Maren Morris en Drake White op het podium. Na deze succesvolle opening in Europa, keerde men terug naar Amerika.

Maar in Nashville merkt men ook dat de fanbase van countrymuziek in Europa gestaag groter wordt, en dus keren ze in oktober terug. En dit keer niet alleen naar het Verenigd Koninkrijk!

Ook naar Nederland

Inderdaad, ook Nederland wordt aangedaan! Op dinsdag 10 oktober is de Melkweg ‘the place to be’!

De line-up bestaat die avond uit vijf artiesten die allemaal hun sporen verdiend hebben, of flink aan de weg timmeren. Naast de ‘ouwe rot’ Marcus Hummon kunnen we ook luisteren naar de verhalen van zijn zoon Levi Hummon, aanstormend talent Michael Tyler en de dames Brandy Clark en Angaleena Presley.

Hieronder lees je meer over de artiesten, kun je enkele clips bekijken/beluisteren, én vind je links naar iTunes en Spotify. Country-Music.nl zorgt ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt, want deze te gekke countrynight wil je echt niet missen!

Angaleena Presley

Angaleena Presley

Angaleena Presley is geen onbekende. Jullie kennen haar misschien als ‘Holler Annie’ van de Pistol Annies, maar ook solo heeft ze inmiddels twee albums uitgebracht. In 2014 verschijnt haar debuutalbum “American Middle Class“, een album dat lovende kritieken krijgt. Geheel tegen de verwachting in, verschijnt er echter geen enkele single van dit album.

Drie jaar later komt “Wrangled” uit, waarop Angaleena aan alle dertien tracks (mee)schreef. Bij de songwriting credits zien we onder andere ook de namen van Chris Stapleton en haar Pistol Annie collega Miranda Lambert staan. Ook van dit album worden geen singles uitgebracht.

Naast haar eigen songs, schreef Angaleena ook tracks voor Ashton Shepherd (“Look It Up“), Miranda Lambert (“Fastest Girl In Town”) en diverse nummers van de Pistol Annies. Druk hieronder op play om te luisteren naar de titeltrack van haar eerst album.

Angaleena Presley - "American Middle Class"

Angaleena Presley Angaleena Presley

Brandy Clark

Brandy Clark

Ook Brandy Clark heeft inmiddels twee albums achter haar naam staan, haar debuutalbum “12 Stories” uit 2013 en het vervolg “Big Day In A Small Town” uit 2016. De nummers op deze albums schreef ze samen met bekende tekstschrijvers als Shane McAnally, Josh Osborne en Lori McKenna.

Voordat ze deze albums uitbracht had ze haar naam in Nashville echter al erg gevestigd, met name als tekstschrijver. Zo schreef Brandy (mee aan) hits voor onder andere Miranda Lambert (“Mama’s Broken Heart”), Keith Urban (“Come Back To Me”) en Kacey Musgraves (“Biscuits”, “This Town”, “Follow Your Arrow”).

Hieronder een impressie van haar werk, de track Three Kids No Husband"


Brandy Clark Brandy Clark

Marcus Hummon

De nu 56-jarige Marcus Hummon is de zoon van een diplomaat en wordt in Washington D.C. geboren op 28 december 1960. Na zijn afstuderen van High School probeert hij met diverse bandjes door te breken, maar slaagt daarin niet. Uiteindelijk verhuist hij naar Nashville, waar hij eerst een songwriting contract tekent en iets later een eigen platendeal bij Columbia Records.

Marcus Hummon

Zijn debuutalbum “All In Good Time” komt in 1995 uit. Dit is het enige album dat op dit label verschijnt, alle volgende albums brengt hij uit onder zijn eigen label Velvet Armadillo. In totaal releaset hij ruim tien albums, maar echte hits scoort hij niet.

Niet zelf, want als het op songwriting kwaliteiten aankomt, wordt hij tot de groten gerekend. Hij schreef mee aan grote hits voor onder andere Sara Evans (“Born To Fly”), Dixie Chicks (“Ready To Run” en “Cowboy Take Me Away”), Alabama (“The Cheap Seats”), Tim McGraw (“One Of These Days”), Wynonna Judd (“Only Love”), Steve Wariner (“Road Trippin’) en Rascal Flatts (“Bless The Broken Heart”).

Marcus Hummon Marcus Hummon

Levi Hummon

Levi Hummon

Levi Hummon is de zoon van Marcus. Hij wordt op 1 juli 1991 in Nashville geboren en krijgt countrymuziek natuurlijk met de paplepel ingegoten. In 2016 komt zijn debuut EP “Levi Hummon” uit en wordt hij door Rolling Stone uitgeroepen tot ‘Artists You Need To Know’.

Zijn ouders zijn bevriend met filmmaker Desmond Child en tijdens een gezamenlijk diner in 2013 speelt Levi enkele nog niet uitgebrachte songs. Desmond is zo onder de indruk van “Make It Love”, dat hij het opneemt in zijn film “Two: The Story Of Roman & Nyro“. Mede hierdoor valt hij op in Nashville en krijgt Levi de kans om met grote songwriters als Shane McAnally, Andrew Dorff, Josh Osborne, en ook Brandy Clark samen te werken.

Het is de opmaat naar zijn eigen contract met Valory Music Company. Dit is een Big Machine label waar onder andere ook Brantley Gilbert, Thomas Rhett, Justin Moore en Reba gecontracteerd zijn. We kunnen er dus zeker van zijn dat we nog veel van Levi gaan horen in de toekomst.

Videoclip: Levi Hummon - "Guts And Glory"


Levi Hummon Levi Hummon

Michael Tyler

Michael Tyler

Michael, 23 jaar oud, maakt vanaf ongeveer 8-jarige leeftijd muziek en is eigenlijk autodidact. Wanneer Michael 13 jaar oud is ontmoet hij via MySpace Michael Knox, de producer van onder andere Trace Adkins, Kelly Clarkson, Thomas Rhett en Jason Aldean. Ze houden contact en regelmatig stuurt Michael demo’s naar Knox, die hem op zijn beurt weer van tips en informatie voorziet.

Uiteindelijk nodigt Knox hem uit om naar Nashville te komen, waar hij voor diverse grote artiesten hits schrijft. Zo is hij mede verantwoordelijk voor “Laid Back”, van Jason Aldean’s succesvolle “Old Boots, New Dirt” album uit 2014. Ook schrijft hij twee nummers voor het album “The Fighters” van LoCash, en is hij mede verantwoordelijk voor “Somewhere On A Beach” van Dierks Bentley.

Op 17 maart kwam zijn debuutalbum “317” uit, waarop ook onderstaande single “They Can’t See” staat. De titel “317” koos hij omdat dat de stand van de kilometerteller (in mijlen dan natuurlijk) was toen hij in Nashville aankwam.

Michael Tyler Michael Tyler

Voorverkoop

Het wordt een machtig mooi event, met een hele interessante line-up. De voorverkoop start op vrijdag 30 juni aanstaande, zet dus nu snel een alarm in je smartphone zodat je niet vergeet kaartjes te kopen. De tickets kosten 22,50 euro°

Tickets

° exclusief lidmaatschap en bijkomende kosten.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty