De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

CMA Songwriters Series 2018

Er is een nieuwe locatie gekozen voor deze editie...

Ook dit jaar komt er weer een Nederlandse editie van de populaire CMA Songwriters Series, de avonden waarop een aantal countryartiesten samen muziek maken. Ze spelen dan enkele van hun eigen songs of nummers die ze geschreven hebben voor andere artiesten.

Naast de muziek, staat op deze avonden ook het verhaal achter de muziek en anekdotes over het ontstaan van de tracks centraal. Een uitgelezen kans dus om meer te weten te komen over de artiesten én de songs!

Ontstaan

Joe's Pub logo

Het idee voor de Songwriter Series ontstaat in 2005. Het idee is dat enkele countryartiesten in wisselende samenstelling, het podium delen om enkele van hun songs te spelen. Maar ook om het verhaal achter, en anekdotes over, deze tracks met het publiek te delen.

Joe’s Pub in New York biedt de artiesten als eerste haar podium aan. Het is meteen een doorslaand succes en er volgen daarna nog vele shows door heel Amerika.

Shows buiten Amerika

Enkele jaren hierna slaat het concept haar vleugels uit naar andere continenten. Ook Europa wordt vaker aangedaan en vorig jaar konden we in de Melkweg in Amsterdam genieten van de eerste Nederlandse editie. Een geweldige avond met Angaleena Presley,Michael Tyler, Marcus Hummon, Levi Hummon en Brandy Clark.

CMA Songwriter Series 2017 - Melkweg

V.l.n.r: Brandy Clark, Marcus Hummon, Levi Hummon, Angaleena Presley en Michael Tyler

Uiteraard schreven we een uitgebreid verslag van deze avond, waarop we ook de Nederlandse Pieternel zagen optreden. Zij had een contest van de DCMA gewonnen en mocht daarom de avond openen, iets dat ze voortreffelijk deed.

Editie 2018

Op vrijdag 12 oktober kunnen we in het Zonnehuis in Amsterdam genieten van de verhalen en muziek van Ashley Campbell, Drake White, Chris DeStefano en Charlie Worsham. Special guest die avond is Joe Buck.

Ashley Campbell is de dochter van de legendarische Glen Campbell, Chris DeStafano is een songwriter die diverse awards gewonnen heeft. Hij schreef hits voor onder andere Carrie Underwood, Luke Bryan, Rascal Flatts en Jason Aldean.

De overige twee heren behoeven vermoedelijk geen introductie. Zowel Charlie als Drake hebben al meerdere keren opgetreden in Nederland.

Tickets en voorverkoop

Tickets voor deze avond zijn vanaf 3 augustus te bestellen via onderstaande link en kosten net geen 20 euro°.

Tickets

° Dit is inclusief servicekosten, maar exclusief eventuele bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty