De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Chris Stapleton’s “Traveller” rocks!

Chris Stapleton's debuutalbum slaat in als een bom.

Chris Stapleton bracht op vijf mei zijn eerste soloalbum uit, “Traveller” en wij zijn fan.

Chris wie? Een logische vraag. De meeste Nederlandse countryliefhebbers zullen nog nooit van de beste man hebben gehoord. Toch is de kans groot dat je wat van zijn werk kent.

Chris is een zeer bekend songwriter. Hij schreef nummers voor onder andere George Strait (“Love’s Gonna Make It Alright”), Darius Rucker (“Come Back Song”), Kenny Chesney (“Never Wanted Nothing More”), Luke Bryan (“Drink A Beer”) en vele anderen.

Ook buiten de countryscene heeft hij bekende nummers geschreven, onder andere voor Adele en Sheryl Crow, en heeft hij een bijdrage geleverd aan de muziek van de films Cars 2 en Valentine’s Day.

Zijn unieke stijl van songwriting, gecombineerd met zijn ietwat rauwe zangstijl, maken “Traveller” tot een opvallend album. Daarnaast heeft hij van de platenmaatschappij volledige vrijheid gekregen, iets wat voor een debuutalbum niet vanzelfsprekend is.

De titelsong schreef Chris nadat zijn vader gestorven was. Zijn vrouw kocht een ’79 Cherokee voor hem. Terwijl ze door de woestijn reden, dacht hij aan het leven en hoe we als mensen eigenlijk continu op doorreis zijn. Tijdens deze trip zong hij de ruwe versie in op zijn gsm.

Hieronder het optreden van Chris bij David Letterman, waarin hij het nummer “Traveller” ten gehore brengt. Zijn vrouw verzorgt, zoals altijd, de achtergrondharmonieën.

Helaas is de originele opname van het optreden bij David Letterman niet meer beschikbaar. Daarom hieronder een andere opname van het nummer.


De nummers op het album zijn niet specifiek geschreven voor dit album, maar zijn een overzicht van zijn songs en de ontwikkeling die hij als songwriter heeft doorgemaakt in zijn carrière. Daarom is de titel van het album ook erg toepasselijk. Niet alleen dekt het de lading van de titelsong, het geeft ook de weg weer die Chris als muzikant heeft afgelegd.

De eerste single van het album is “Tennessee Whiskey”. Ook dit is een juweeltje. Luister en geniet.

Chris Stapleton - "Tennessee Whiskey"

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty