De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Chris Stapleton rocks hard!

Ook dat kan hij!

Zonder twijfel is het Chris Stapleton die de muziekindustrie in het algemeen, en het countrygenre in het bijzonder, het laatste jaar op z’n kop heeft gezet. Voor de countrymuziek is hij enorm belangrijk en een ontzettend goede invloed. Jarenlang schreef hij succesvolle liedjes voor anderen, en keek hij vanaf de zijlijn toe hoe deze grote hits werden. Hij vond het prima. Chris schreef vanuit een passie en was nooit geïnteresseerd in het grote commerciële succes.

Hits als “Drink A Beer”, “Crash And Burn” en “Love’s Gonna Make It Alright”, ze zijn allemaal door Chris geschreven. Wanneer je over een spotifyabbonement én wat vrije tijd beschikt, moet je de “Written by Chris Stapleton” playllist maar eens aanzetten. Na zes en een half uur heb je (bijna) al zijn nummers gehoord.

Af en toe hield hij een lied achter. Omdat het te persoonlijk was, of omdat hij het gewoon heel graag zelf uit wilde brengen als de tijd rijp was.

De grote doorbraak

Chris Stapleton - Traveller

In 2015 was het dan eindelijk zover. Zijn eerste soloalbum “Traveller” komt uit en wordt meteen een grote hit. Optredens op televisie dragen daaraan bij, een groot publiek maakt op die manier kennis met zijn pure, vanuit het hart geschreven en met veel emotie gezongen liedjes.

Het resultaat? Drie CMA Awards, zes ACM Awards en twee Grammys, en dat alles in één jaar. Dat staat goed op je cv. Maar Chris doet het (nog steeds) niet voor de erkenning en winst. HIj wil muziek maken en hoewel country zijn grote liefde is, staat hij open voor andere muziekgenres. Zijn samenwerking met Justin Timberlake tijdens de CMA awards 2015 is daar een mooi voorbeeld van.

Iedere artiest verdient respect. Als je niet van één bepaald type muziek houdt, geen probleem. Dat genre is dan gewoon niet jouw ding, je luistert gewoon naar iets anders. Niemand wordt er beter van als je andermans muziek haat. Waarom zou je? Chris Stapleton

Welcome to the jungle

Op 9 juli 2016 schrijft hij in Nashville weer een nieuw hoofdstuk in zijn muziekale dagboek. Hij stapt dan op het podium in de jungle. Niet letterlijk natuurlijk, hij opent het concert van de legendarische band Guns ‘N’ Roses. Wow, dat is iets om niet te missen. Waarom wonen wij niet in Amerika?

Wij denken dat de ruwe rockers die op Guns ‘N’ Roses afkomen, Chris met een enorm applaus vereren wanneer zijn set erop zit. Zijn muziek is zo krachtig, dat moet ook die harde harten raken. 🙂

Nieuwe muziek

Recentelijk speelt Chris tijdens zijn optredens een nieuw nummer. Vaak maakt de band van de gelegenheid gebruik om na de soundcheck nog wat te jammen en aan nieuwe muziek te werken. “Hard Living” is daar een resultaat van. Hieronder een opname van het nieuwe nummer. Wat vinden jullie ervan?Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty