De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Chris Stapleton flikt het weer

Chris, en zijn muziek, blijven populair!

De geschiedenis lijkt zich te herhalen voor Chris Stapleton. Net als zijn fantastische debuutalbum “Traveller” uit 2015, stoomt ook zijn tweede album “From A Room, Volume 1” in één keer door naar de top van de diverse Billboard hitlijsten. Niet geheel onverwacht misschien, maar toch een puike prestatie.

Deze week, de eerste week na de release van het album op 5 mei, vinden we “From A Room, Volume 1” terug op de eerste plaats van de ‘Top Country Albums‘ en op de tweede spot in de ‘Billboard 200‘ hitlijst van Billboard. Die laatste is een algemene hitlijst, waar alle genres in vertegenwoordigd zijn.

Chris Stapleton - From A Room Volume 1

De verkoopcijfers zijn echt fenomenaal. Ruim 200.000 fysieke exemplaren werden er al verkocht, en daar komen nog eens zo’n 218.000 stuks in ‘equivalent album sales‘ bij. Dit laatste aantal wordt berekend door te kijken naar de ‘track equivalent’ en de ‘streaming equivalent’ aantallen. Moeilijke termen misschien, maar we leggen ze voor je uit.

Track equivalent wil zeggen dat wanneer iemand tien of meer individuele songs van een album downloadt, dit telt als een albumverkoop. Ook bij het streamen wordt nu zo’n systeem gehanteerd. Bij streaming equivalent gelden 1.500 los gestreamde nummers als een albumverkoop.

Het laatste countryalbum dat dergelijke verkoopcijfers noteerde was “Kill The Lights” van Luke Bryan uit 2015.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty