De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Chris Janson is officieel lid van Grand Ole Opry

Voor een countryartiest is lid worden van de ‘Grand Ole Opry‘ misschien wel het hoogst haalbare en de absolute erkenning van zijn/haar werk.

Chris Janson kan er sinds gisteren over meepraten, want zijn droom ging in vervulling. Hij mag zich nu lid noemen van de ‘Opry family’.

Familie en kerk

Als kers op de taart was het niemand minder dan Garth Brooks, die tijdens het optreden van Chris het podium betrad om hem als lid te installeren. Garth roemde de ‘Opry’ als een ‘familie’ en ‘de kerk van country music’. Als een plek waar je als lid altijd terecht kunt, ook in moeilijke periodes.

Daarnaast gaf hij Chris het advies om vooral van dit moment te genieten, omdat het misschien wel het mooiste moment uit de carrière van een artiest is. Garth weet nog als de dag van gisteren dat hij op die kleine cirkel van parket stond en lid van de ‘Opry’ werd.

This will be, no matter how many times you look back at it, this will be the greatest night of your musical career. It was mine. I got to stand right here, and all I know to do is pass it down. Garth Brooks

Het moment

Hieronder het moment dat Garth het podium betreedt om Chris lid te maken én de speech van Chris. Voor Chris was het de vervulling van een droom en de bekroning van jarenlang hard werken om die te laten uitkomen.

I gotta tell you, I have two dreams that came true. One was getting on the radio and one was getting to the Opry. Chris Janson

Gelukkig voor ons heeft Chris Janson helemaal geen plannen om nu te stoppen!


Helaas is de video niet meer beschikbaar. :(

Goed gezelschap

Chris Janson is nu dus lid van een club illustere namen. Naast Garth Brooks zijn bijvoorbeeld Hank Williams, Dolly Parton, Blake Shelton, Terri Clark, Dierks Bentley, Tammy Wynette, Little Big Town, Vince Gill en Brad Paisley in het verleden lid geworden.

Een eenmaal verworven lidmaatschap moet je onderhouden. Dit kan door regelmatig op te treden of, wat subjectiever, het laten zien van ‘commitment’ aan de ‘Grand Ole Opry’.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty