In 2015 beëindigde Chris Cagle na vijftien jaar zijn muziekcarrière. Hij kende diverse ups & downs, maar gelukkig kunnen we nog altijd genieten van zijn muziek. Zoals bijvoorbeeld de Zondag Flix van vandaag: “Miss Me Baby”.

Ups & downs

“Miss Me Baby” is afkomstig van zijn derde album “Anywhere But Here” uit 2005, een album dat hij maakte na één van de ‘downs’ in zijn carrière.

Chris Cagle - Anywhere But Here
Chris Cagle – Anywhere But Here

Een jaar eerder werd hij getroffen door diverse aandoeningen aan zijn stembanden, waardoor hij zo’n drie maanden niet kon zingen. Dat op zich was al vervelend, maar het moeten cancellen van zo’n twintig optredens – waaronder enkele support gigs voor Rascal Flatts – deden zijn kansen geen goed.

Moeilijk begin, maar met grote stappen voorwaarts

Na de ‘verplichte’ verhuizing naar Nashville had Chris diverse banen om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Toen Virgin Records een afdeling in Nashville opstartte kwam zijn grote kans. Hij tekende er een platendeal en produceerde er zijn debuutalbum “Play It Loud” (2000).

Er werden vier singles gereleased, waarvan er twee een Top 10 hit werden. “Laredo” bleef nog op een achtste plaats steken, maar met “I Breathe In, I Breathe Out” scoorde hij zijn eerste (en enige) nummer 1 hit.

Chris Cagle

Een verhuizing naar Capitol Records voor album nummer 2, 3 en 4 bracht nog meer succes. Nummer 1 hits bleven uit, maar “What A Beautiful Day” (4) en “Chicks Dig It” (5) scoorden goed.

Miss Me Baby

Deze Zondag Flix, de lead single van het album, bleef destijds met een twaalfde plaats net buiten de Top 10. De andere twee singles van het album “Anywhere But Here” bleven buiten de Top 40 steken.

Een verloren rechtzaak betekende een nieuwe down, en een financiële aderlating. Hij kwam dit met de #3 hit “What Kinda Gone” (2007) en “Got My Country On” (2011) nog wel te boven, maar een switch naar een nieuwe label en een nieuw album bracht geen nieuw succes.

Enkele jaren daarna, in 2015, verliet Chris de countrymuziek scene. Momenteel woont hij in Oklahoma, maar treedt zo af en toe nog (kleinschalig) op.

Chris Cagle | "Miss Me Baby"

Miss me baby
Til you can’t take it no more
Miss me baby
Pack your bags and hit the door
I’m a man, I was wrong, forgive me, come back home, I’ll be waiting
Right here waiting
Miss me baby

  Zondag Flix playlist, de ideale country mix!