Chase Rice en Madison Kozak in TivoliVredenburg

28 januari 2020 | Concertrecensie | 0 Reacties

Heeft Chase Rice een band nodig om te knallen? Welnee. Zijn stem, gitaar, Whisky Cola, anekdotes en ballonnen (thanks to Madison) waren genoeg voor een fantastische avond in TivoliVredenburg.

Madison Kozak

De avond begon met Madison Kozak. Een enthousiaste, spontane en ontwapenende dame uit Canada, met, jawel, Nederlands bloed. Haar opa en oma van haar moeders kant zijn Nederlands, ze heeft dus een klik met ons land. Het leverde een mooie anekdote op van de ontmoeting met haar Nederlandse oom, een paar jaar geleden. Hij was er zelfs bij deze avond. Vanaf de zijkant van het podium zwaaide hij enthousiast ter bevestiging.

Van frivole liedjes over “party nights that went wrong”. Of over Kyle, een jongen met wie ze een lovesong schreef, maar eigenlijk over hem (en die haar vervolgens unfollowde op Instagram). Tot het liedje dat ze schreef over en voor haar 92-jarige opa. Hij herkent haar niet meer, maar zij heeft al haar herinneringen nog. Dit liedje leverde haar onlangs een platencontract op.

Zowel haar songs als haar verhaalden verveelden niet. Het was alsof ze voor haar vrienden optrad, kletsend, lachend. Maar voor de meesten van ons was ze nieuw en verrassend. Please come back!

Chase Rise

En toen kwam Chase op het podium. Met slechts een gitaar en een glas Whisky Cola. Hij wond er geen doekjes om: twee dagen Amsterdam en hij was dommer dan toen hij aankwam. Maar nee, hij was zeker geen alcoholist, overtuigde hij ons maar vooral zichzelf lachend.

Akoestische set

Voor zijn show had zijn favoriete drankje gelukkig geen gevolgen. Wie hem eerder met zijn band zag leek het unaniem eens: Chase Rice acoustic? Yes please! Ook hij kletste wat af, gaf gelegenheid verzoeken in te dienen en speelde die ook, ook die van jaren terug. “You knów that song? That is from like 7 years ago!”. Een roestige start, het tweede couplet eerst, maar duidelijk klonk daar “Beats A Million Bucks”.

Nieuw materiaal

Ook speelde hij nieuw materiaal van zijn de avond ervoor uitgekomen plaat “The album, Pt. 1“. Het nummer “Forever To Go” zelfs voor de eerste keer. Voor zijn nieuwe song “Everywhere” koos hij ervoor, met goedkeuring van haar vrouw, de enige lesbische dame uit de zaal op het podium te vragen. Hilariteit alom.

Natuurlijk ontbraken nummers als “Ready Set Roll”, “Ride”, over seks, en weinig subtiel (“This is Holland man, no worries) en “Jack Daniels Showed up” niet. Als laatste speelde hij “Eyes On You”, waarbij we halverwege werden verrast door een ballonnenfeest. Go Madison, nice surprise!

Terug met band

Zijn stem kwam veel beter uit dan bij een optreden met zijn band. Hij was gevat, had humor, maar toonde ook zijn gevoelige kant en was dankbaar voor ons als publiek. Hij beloofde plechtig terug te keren. Snel zelfs, volgend jaar al. En mét band. Daar reageerden overigens meerderen in de zaal gelijk op: “please don’t, this was better!” En al hebben wij hem eerder niet met band gezien, we vertrouwen daar volledig op. Want wauw, wat was dit gaaf.

Setlist Chase Rice

1
Do It Like This
3
2
Jack Daniels Showed Up
2
3
On Tonight
2
4
Gonna Wanna Tonight
3
5
Forever To Go
1
6
Look At My Truck
3
7
Carolina Can
3
8
Best Night Ever
1
9
Beats A Million Beats
6
10
If I’m Being Honest
single
11
Jack Daniel & Jesus
3
12
Ride
3
13
Everywhere
1
14
CruiseFlorida Georgia Line
 
15
Ready Set Roll
3
16
Eyes On You
2

[1] “The Album, Pt. 1” uit 2020
[2] “Lambs & Lions” uit 2017
[3] “Ignite The Night” uit 2014
[4] “Ready Set Roll” uit 2013
[5] “Dirt Road Communion” uit 2012
[6] “Country As Me” uit 2011

Some images © Barthol van Gent

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *