De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Charlie Daniels weet van geen ophouden

Still going strong!

Ook na zijn toetreding tot de ‘Country Music Hall Of Fame‘ weet Charlie Daniels (en zijn band) van geen ophouden. Ze touren momenteel door Noord-Amerika. En alsof zo’n schema nog niet druk genoeg is voor de bijna 80-jarige zanger, hebben ze tussendoor kans gezien nieuwe materiaal op te nemen. De zanger maakte recentelijk bekend dat hun nieuwe album, met de titel “Night Hawk” op 26 augustus uitkomt.

Eerbetoon aan echte cowboy

Het album, met in totaal tien nummers, is volgens Charlie Daniels een eerbetoon aan de echte cowboy. De hardwerkende cowboy, niet de ‘Hollywood cowboy’.

Charlie Daniels Band - Night Hawk

Het beeld dat mensen hebben van cowboys en het wilde westen komt voor het overgrote deel uit speelfilms en van tv. De waarheid is echter anders. De echte cowboys waren niet dagelijks betrokken bij gun fights en vochten niet iedere dag met hun blote handen in de plaatselijke saloons. Ze waren harde werkers, die lange dagen maakten en daarbij urenlang in het zadel zaten.

Dit album is een eerbetoon aan de originele cowboy en zijn manier van leven. Charlie Daniels

De tracklist

  1. Big Balls In Cowtown
  2. Billy The Kid
  3. Night Hawk
  4. Stay All Night (Stay A Litte Longer)
  5. Goodnight Loving Trail
  6. (Ghost) Riders In The Sky: A Cowboy Legend
  7. Running With The Crowd
  8. Old Chisholm Trail
  9. Can’t Beat The Damned Ole Machine
  10. Yippie Ki Yea

Het zijn stuk voor stuk nummers vanuit het dagelijks leven van de cowboys, zoals ze jaar in jaar uit, verteld werden bij het kampvuur. Veel nummers beginnen akoestisch en hebben donkere, betekenisvolle songteksten. Andere nummers zijn klassiekers in een nieuwe jasje.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty